×
 

Edtech

AcadeMedia utvecklar, driver och investerar i digitala utbildningstjänster och teknologier i syfte att utveckla morgondagens lärande och skola. Edtech är en förkortning av Educational Technology, som står för teknik relaterat till utbildning.
Tjej sitter vi en dator och spelar dator spel, bredvid henne sitter en kille och tittar på
I egen regi och i samarbete med aktörer inom forskning och innovation utvecklar AcadeMedia digitala lösningar inom pedagogik, projektledning och system. Målsättningen är att stärka elevernas förutsättningar att lyckas med sin utbildning. Tjänsterna riktar sig både till organisationer inom och utanför AcadeMedia.

Hypocampus

Hypocampus erbjuder en toppmodern digital studieplattform byggd på pedagogisk och kognitiv vetenskap. Plattformen vänder sig till läkare och läkarstudenter. Hypocampus består av engagerade ingenjörer, forskare, designers och läkare. En tredjedel av Sveriges läkarstuderande använder verktyget i sina studier.

Hypocampus använder sig av Cortexio, en plattform utvecklad och ägd av Hypocampus. Cortexio använder artificiell intelligens och forskning om effektivt lärande.

Omniway

Omniway är en lärplattform framtagen av och med användarna. I den ständigt pågående utvecklingen av plattformen är det pedagogiken som styr tekniken, inte tvärtom. I Omniway är tidskrävande uppgifter såsom administration och rättning till stor del automatiserade, vilket skapar mer tid för lärarna att vara just lärare.

I studieresan får eleven stöttning av sin lärare men också av motivationshöjande element med spelifiering (gamification).

Omniway har under de senaste tio åren utvecklats till att bli en av Sveriges främsta lärplattformar för undervisning på distans och används årligen av cirka 50 000 användare. I systemet finns även CRM, enkätverktyg och administrativa verktyg.

Linguista

Linguista stöder skolor så att elever med annat modersmål än svenska, har möjlighet att nå sin fulla potential.

Organisationen arbetar på plats i Stockholm samt delvis på plats i Göteborg och kan även tillmötesgå elevers behov på andra skolor i Sverige genom distansundervisning i realtid med interaktion mellan elev och lärare.

EdShare

EdShare är en allt-i-ett plattform som gör det enkelt att dela kompetens mellan skolor för att öka likvärdigheten, minska lärarbristen och erbjuda varje elev kvalitativ undervisning. Via plattformen kan skolor, genom fjärrundervisning, enkelt hitta eller dela legitimerad lärarkompetens inom och utanför den egna skolhuvudmannen.

Med smarta funktioner förenklas vardagen för rektorer och fjärrundervisande lärare och ger fler elever tillgång till utbildning av legitimerade lärare. EdShare är öppen dygnet runt alla dagar i veckan och erbjuder direktmatch mellan skolor så fort behovet uppstår.

Edshare logotype på svart bakgrund

Studier.se

Studier.se är en marknadsledande sök- och jämförelsetjänst för utbildningar och kurser i Sverige och som årligen används av över 700 000 människor. Genom att samla kurser och utbildningar från olika utbildningsanordnare på ett och samma ställe skapas en destination för jämförelse som gör det lättare för människor att hitta rätt utbildning oavsett om man söker en gymnasieutbildning, ett högskoleprogram, yrkesutbildning, kompetensutveckling eller en kortare kurs.

I dagsläget använder över 400 utbildningsanordnare Studier.se som en marknadsplats för att nå ut mot utbildningsintressenter.

EdAider

EdAider skapar rika insikter om elevers behov och utveckling, och är ett intelligent stöd som sparar tid för undervisning genom automatisering och AI. Dessutom erbjuder den ett stöd i klassrummet och för distansundervisning med användbara och engagerande verktyg.

AET Solutions

AET Solutions utvecklar och förser verksamheter med digitala lösningar inom utbildning.

Genom delägarskap i Hypocampus/Cortexio har AcadeMedia tillgång till en specialiserad digital plattform för smarta studier.

Har du frågor?

Är du skolchef och vill veta hur vi kan hjälpa din skola att bli mer digital? Eller är du forskare eller entreprenör och vill samarbeta med oss? Hör av dig!

Du kanske också är intresserad av