×
 

Edtech

AcadeMedia utvecklar, driver och investerar i digitala utbildningstjänster och teknologier i syfte att utveckla morgondagens lärande och skola. Edtech är en förkortning av Educational Technology, som står för teknik relaterat till utbildning.
Tjej sitter vi en dator och spelar dator spel, bredvid henne sitter en kille och tittar på
I egen regi och i samarbete med aktörer inom forskning och innovation utvecklar AcadeMedia digitala lösningar inom pedagogik, projektledning och system. Målsättningen är att stärka elevernas förutsättningar att lyckas med sin utbildning. Tjänsterna riktar sig både till organisationer inom och utanför AcadeMedia.

Hypocampus

Hypocampus erbjuder en toppmodern digital studieplattform byggd på pedagogisk och kognitiv vetenskap. Plattformen vänder sig till läkare och läkarstudenter. Hypocampus består av engagerade ingenjörer, forskare, designers och läkare. En tredjedel av Sveriges läkarstuderande använder verktyget i sina studier.

Hypocampus använder sig av Cortexio, en plattform utvecklad och ägd av Hypocampus. Cortexio använder artificiell intelligens och forskning om effektivt lärande.

AcadeMedia är minoritetsägare i Hypocampus.

Omniway

Med innovation, kreativitet och teknisk kompetens ger Omniway skolor det optimala utgångsläget att fokusera på sitt uppdrag – lärandet. Det i sin tur innebär att eleven får den bästa utbildning som hen kan få. Omniways produktportfölj ingår Omniway Lärplattform, Omniway Book & Pay samt Omniway Solutions. Tillsammans förenklar dessa tre komponenter arbetsflöden för skolor och underlättar vardagen för pedagoger, administratörer och elever.

Omniway har utvecklats tillsammans med skolor, pedagoger och slutanvändare – resultatet är en unik tjänst på marknaden där pedagogiken styr tekniken, inte tvärtom.

AcadeMedia är ensam ägare av Omniway.

Linguista

Linguista gör det enkelt för skolor att undervisa i språk. De erbjuder modersmål, moderna språk och studiehandledning för grund- och gymnasieskolor. Undervisningen sker via fjärr viket gör att de stödjer och når ut till skolor över hela landet. 

Linguista strävar efter att ge eleven reella förutsättningar att klara kunskapskraven och att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Deras ambition är inte bara att erbjuda moderna språk, modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål utan att göra det på ett så kvalitativt sätt som möjligt utifrån de intentioner som finns.

AcadeMedia är ensam ägare av Linguista.

EdShare

EdShare är en allt-i-ett plattform som gör det enkelt att dela kompetens mellan skolor för att öka likvärdigheten, minska lärarbristen och erbjuda varje elev kvalitativ undervisning. Via plattformen kan skolor, genom fjärrundervisning, enkelt hitta eller dela legitimerad lärarkompetens inom och utanför den egna skolhuvudmannen.

Med smarta funktioner förenklas vardagen för rektorer och fjärrundervisande lärare och ger fler elever tillgång till utbildning av legitimerade lärare. EdShare är öppen dygnet runt alla dagar i veckan och erbjuder direktmatch mellan skolor så fort behovet uppstår.

AcadeMedia är ensam ägare av EdShare.

EdAider

EdAider skapar rika insikter om elevers behov och utveckling, och är ett intelligent stöd som sparar tid för undervisning genom automatisering och AI. Dessutom erbjuder den ett stöd i klassrummet och för distansundervisning med användbara och engagerande verktyg.

AcadeMedia är minoritetsägare i EdAider.

Framtidsutveckling

Framtidsutveckling skapar förutsättningar för unga vuxna och yrkesverksamma att göra väl underbyggda karriärval, med kunskap om den framtida arbetsmarknadens kompetensbehov. 

I Framtidsutveckling ingår plattformarna Studier.se, Framtid.se, GymnasieGuiden.se, YHguiden.se och FragaSYV.se. Tillsammans besöks de olika kanalerna varje månad av hundratusentals människor mellan 13 – 60 år som vill utbilda sig.

Med Framtidsutveckling ges en tydligare bild av alla möjligheter som finns på framtidens arbetsmarknad och vilka utbildningar som leder dit.

AcadeMedia är ensam ägare av Framtidsutveckling.

Har du frågor?

Är du skolchef och vill veta hur vi kan hjälpa din skola att bli mer digital? Eller är du forskare eller entreprenör och vill samarbeta med oss? Hör av dig!

Du kanske också är intresserad av