×
 

Stockholms Internationella Montessoriskola blir en del av AcadeMedia

Pysslingen Förskolor och Skolor AB förvärvar Stockholms Internationella Montessoriskola, som därmed blir en del av AcadeMedia. Skolan ligger i Stockholm och kombinerar montessoripedagogiken med en internationell inriktning.

– Stockholms Internationella Montessoriskola har en väl fungerande verksamhet med en profil där montessoripedagogiken kombineras med en internationell inriktning, vilket är helt i linje med AcadeMedias nya satsning Montessori Mondial. Vi är mycket glada över förtroendet att få fortsätta utveckla förskolan och skolan tillsammans med våra andra grundskolor, säger Jens Eriksson, segmentschef för AcadeMedias grund- och gymnasieskolor. 

Totalt driver AcadeMedia drygt 75 grundskolor, varav cirka 30 med integrerade förskolor. Fem av dessa skolor har det gemensamma namnet Montessori Mondial och erbjuder en modern och resultatinriktad montessoripedagogik anpassad efter dagens förutsättningar och utifrån beprövade vetenskapliga metoder. Dessa skolor ligger i Kista, Kristianstad, Linköping, Lund och Mälarhöjden. 

Stockholms Internationella Montessoriskola grundades 2009 och arbetar enligt montessoripedagogiken från förskola till årskurs 9. Skolan ligger intill Rålambshovsparken i Stockholm och har cirka 200 barn i förskolan och 600 från förskoleklass till årskurs 9. Totalt arbetar cirka 125 medarbetare på förskolan, skolan och fritidshemmet. 

– Det känns tryggt att lämna över min verksamhet till AcadeMedia, som präglas av stabilitet och hög kompetens. Som en del av Montessori Mondial kan vår skola fortsätta att utvecklas och samtidigt bidra i ett nytt sammanhang, säger Jill Nilsson, grundare av Stockholms Internationella Montessoriskola. 

Genom att tillhöra en skolgrupp där alla är dedikerade montessoripedagogiken får Stockholms Internationella Montessoriskola nu ökade möjligheter till samarbete och erfarenhetsutbyte om pedagogisk utveckling och akademisk kvalitet. Åsa Blom är utbildningsdirektör för Pysslingen Skolor: 

– Jag ser fram emot att välkomna Stockholms Internationella Montessoriskola till oss. Verksamheten kommer successivt att integreras i AcadeMedias organisation under våren. Vår målsättning är att behålla och utveckla skolans fina verksamhet i nära samarbete med skolans grundare och medarbetare och inom ramen för montessoripedagogiken, säger Åsa Blom. 

Förvärvet träder i kraft den 1 februari 2021. Skolan kommer under våren successivt att integreras i AcadeMedias organisation. 

Fakta: AcadeMedias grundskolor
AcadeMedia driver drygt 75 grundskolor varav cirka 30 med integrerade förskolor. Skolorna är verksamma under namnen Pysslingen Skolor, Noblaskolan, Montessori Mondial, Pops Academy och Vittra. 

Fakta: Stockholms Internationella Montessoriskola
Verksamheten omfattar förskola och grundskola F – 9 samt fritidshem. Totalt går det drygt 200 barn i förskolan och 600 barn i grundskolan. Verksamheten grundades 2009 och arbetar enligt montessoripedagogiken. Skolan ligger på Konradsbergsgatan 12-24 i Stockholm.