×
 

Petter Sylvan blir ny CFO på AcadeMedia

Petter Sylvan har utsetts till ny CFO och medlem av koncernledningen på AcadeMedia. Han tillträder den 4 mars 2024.

- Det är med stor glädje jag välkomnar Petter Sylvan som ny CFO på AcadeMedia. Hans goda förmåga att leda, långa erfarenhet som CFO, och erfarenhet av att axla ett stort ansvar där fokus är på att utveckla verksamheten kommer att vara viktigt för AcadeMedia framåt, säger AcadeMedias VD Marcus Strömberg.

Petter Sylvan kommer närmast från rollen som CFO på Avonova. Dessförinnan var han på Profoto där han verkade i 17 år, 15 av dem som CFO. I hans ansvar ingick även HR och IT. Som CFO tog han Profoto till börsen 2021. Petter Sylvan är civilingenjör i Automatiseringsteknik från Chalmers tekniska högskola i Göteborg, och har en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

- Jag ser mycket fram emot att börja på AcadeMedia, ett företag som gör skillnad för både för enskilda individer och för samhället i stort. Det är en organisation som hela tiden utvecklas och förbättras, och jag hoppas kunna bidra med de erfarenheter och kunskaper jag har, säger Petter Sylvan.

För mer information, kontakta:
Hanna Clausén, IR-ansvarig
Telefon: +46 8 794 42 62
E-post: hanna.clausen@academedia.se

Om AcadeMedia
AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 19 400 medarbetare på våra drygt 700 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 198 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se