×
 

AcadeMedia förvärvar Changemaker Educations AB och stärker satsningen inom spelutbildning

AcadeMedia har ingått en överenskommelse att förvärva samtliga aktier i Changemaker Educations AB för 60 MSEK. Bolaget, som driver Futuregames, har rankats som ett av världens främsta spelutbildningsföretag de senaste 25 åren. Sedan tidigare bedriver AcadeMedia spelutbildningar genom bland annat The Game Assembly, och med förvärvet stärker AcadeMedia satsningen inom spelutbildning. Changemaker Educations AB omsatte cirka 64 MSEK 2021 och hade en EBIT på cirka 10 MSEK. Bolaget har en tydlig plan att expandera internationellt.

- Det känns väldigt roligt att vi fortsätter vår satsning i det här expansiva området. Vi är sedan tidigare framgångsrika med våra befintliga spelutbildningar genom bland annat The Game Assembly och jag ser fram emot att se vad AcadeMedia och Futuregames kan åstadkomma tillsammans, säger Christer Hammar, chef för AcadeMedias vuxenutbildning.

Förvärvet i korthet:

  • Preliminär köpeskilling för Changemaker Educations AB är 60 MSEK och kassa- och skuldfritt värde (Enterprise Value) uppgår till 55 MSEK. Faktisk nettokassa fastställs i samband med tillträde.
  • Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet verksamhetsåret 2022/2023 och kommer ingå i vuxenutbildningssegmentet.
  • Säljare är Changemaker AB.
  • AcadeMedia bedömer att det finns potential att utveckla verksamheten framförallt internationellt. Under 2021 omsatte Changemaker Educations AB 64 MSEK och hade ett rörelseresultat på cirka 10 MSEK.

Fakta om Futuregames

Futuregames har under de 25 år de bedrivit utbildning konsekvent rankats som en av de bästa spelutbildningarna i världen. Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med spelutvecklingsbranschen och idag har 14 procent av de anställda i den svenska spelindustrin utbildats av Futuregames. Företaget har cirka 50 anställda och utbildningarna bedrivs både online och i Boden, Karlstad, Skellefteå och Stockholm. Verksamhetens utbildningsutbud omfattar såväl korta kurser för proffs som heltidsprogram för spelutvecklare som precis börjat i branschen. Samtliga utbildningar är eftergymnasiala.

Fakta om AcadeMedias befintliga spelutbildningar

AcadeMedia driver sedan tidigare den topprankade spelutbildningsskolan The Game Assembly och arton gymnasieskolor inom LBS Kreativa Gymnasiet. Det gör att AcadeMedia redan idag en betydande aktör när det kommer till att förse spelbranschen med specialiserad arbetskraft. The Game Assembly expanderar under hösten 2022 sin verksamhet till Storbritannien. 

För mer information, kontakta
Christer Hammar, chef för segment vuxenutbildning
Telefon: +46 70 377 45 00
E-post: christer.hammar@academedia.se

Hanna Clausén, IR-ansvarig
Telefon: +46 8 794 42 62
E-post: hanna.clausen@academedia.se

Om AcadeMedia
AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 18 100 medarbetare på våra drygt 680 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 188 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se