×
 

Vittra fyller 30 år 

Den 13 september firar alla verksamheter inom Vittra att det var 30 år sedan de första förskolorna i gruppen startade. Vittra Rösjötorp i Sollentuna var med från start.

Höstterminen 1993 startade slog de två första förskolorna upp portarna i Sollentuna - Törnskogens barnstuga och Rösjötorp. Verksamheterna blev startskottet till Vittra som idag består av 25 för- och grundskolor i södra och mellersta Sverige. 

Anneli Wisén är utbildningsdirektör för Vittras skolgrupp:

– Idag har vi förtroende att utbilda nära 9000 barn och elever i våra 25 för- och grundskolor. Det gör mig verkligen stolt, säger Anneli Wisén. 

Redan från start hade Vittra ett samhällsengagemang och en drivkraft att ge barn och elever förutsättningar att vara med och bidra till ett hållbart demokratiskt samhälle.

– En av många saker som vi är stolta över är våra Vittraböcker där elevernas individuella utvecklingsplaner finns. Vittra var först i Sverige att arbeta med individuella utvecklingsplaner som senare blev en del av den svenska läroplanen, säger Anneli Wisén. 

Se Anneli Wisén och många andra verksamma inom Vittra i filmen "Vittra 30 år!"

Barn och elever firar tillsammans

Den 13 september ägde Vittradagen rum på alla förskolor och skolor runt om i Sverige. Då firade elever tillsammans med medarbetarna genom att ställa till med kalas, äta en festlig lunch samt arbeta med gemensamma projekt kopplat till skolornas samhällsengagemang. 

Maud Grönqvist var med som barnskötare på Rösjötorps förskola från starten 1993. Idag arbetar hon som fritidspedagog i verksamheten som under åren utvecklats till en internationell för- och grundskola med elever upp till årskurs 6. På skolan finns det idag över 30 språk representerade.

– Vittra har alltid stått för utveckling och lärande för både barn och vuxna, då och idag. Det har verkligen varit en spännande resa att vara med på, säger Maud Grönqvist. 

På Vittra Rösjötorp International i Sollentuna startade dagen med en gemensam samling där eleverna fick visa sina färdigheter för varandra.

Du kanske också är intresserad av