×
 

Vi utbildar framtidens spelutvecklare!

Idag startar The Game Assemblys (TGA) internationella utbildning i Storbritannien. Den första apprenticeshiputbildningen på masternivå inom spelutveckling på den brittiska marknaden. En marknad som, liksom den svenska, skriker efter kompetens.

TGA har funnits på den svenska marknaden sedan 2008 och är en yrkeshögskola som förser den svenska spelbranschen med eftertraktad kompetens inom spelutveckling. Redan under förra året kunde vi läsa om satsningen TGA nu gör på den brittiska marknaden.

Idag, knappt ett år efter att planerna kommunicerades första gången, är det kursstart för det första brittiska masterprogrammet ”Game Programmer Level 7”. En utbildning som kombineras med det brittiska lärlingskonceptet ”apprenticeship”, där deltagarna kombinerar studier med praktiskt arbete i en lokal spelstudio.

- I Storbritannien finns många etablerade spelbolag där kompetensbehovet är enormt. En spelutbildning på högre nivå har dock saknats på den brittiska marknaden vilket gör att vi kan tillgodose ett behov på arbetsmarknaden som bara växer, säger Per-Anders Roland Ring, affärsutvecklare på The Game Assembly. 

Programmet är i uppstartskedet och har endast ett litet antal deltagare denna kursstart, men Per-Anders Roland Ring har stora förhoppningar på programmet och TGA:s framtid i Storbritannien. 

Efterfrågan på spelutvecklare är stor över hela världen. Den globala spelindustrin genererar intäkter på cirka 176 miljarder dollar årligen. Globalt förväntas branschen passera tröskeln på 200 miljarder dollar 2023. 

Om TGA

The Game Assembly grundades 2008 i Malmö och är en yrkeshögskola som utbildar framtidens spelutvecklare. Under 2019 startade TGA även utbildningar i Stockholm. Tre år i rad har TGA rankats bland världens bästa spel- och designskolor av The Rookies, som är ett globalt community av spelkreatörer. Skolorna förser spelbranschen med efterfrågad kompetens, som animatörer, tecknical artist, leveldesigners, grafiker och programmerare. Idag är cirka 10 procent av alla som är yrkesaktiva i spelbranschen i Sverige utbildade av The Game Assembly. Läs mer på: https://www.thegameassembly.com

Du kanske också är intresserad av