×
 

Rivstart för Innovitaskolan Lilla Rudan   

I september öppnar Innovitaskolan Rudan i Haninge sin förskola “Lilla Rudan” i nybyggda lokaler på Bodekullsväg 5 intill grundskolan. Den nya förskolan som kommer att ha plats för upp till 120 barn är redan fulltecknad och intresset från förskolepedagoger är rekordstort.

Rektor Josephine Wallenberg och biträdande rektor Güler Akdag framför Innovitaskolan Lilla Rudan i Haninge som i september välkomnar nya barn från förskola till årskurs 2.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda fler barn plats hos oss. Lilla Rudan fylldes upp direkt, det finns verkligen ett stort behov av en ny förskola i Haninge, säger Josephine Wallenberg, rektor för Innovitaskolan Rudan i Haninge. 

Sedan tidigare går det 40 barn i förskolan som idag ryms i grundskolans lokaler. I september flyttar de över till den nya byggnaden och Innovitaskolan Lilla Rudan är då redo för att ta emot ytterligare 80 barn. 

Förutom förskolan kommer det även finnas plats för skolbarn från förskoleklass till årskurs två i den nya skolbyggnaden. Barnen på förskolan kommer att få sin mat från grundskolans kök som i höstas fick den fina utmärkelsen Årets klimatkök av White Guide Junior.  

Rekordstort intresse från förskolepedagoger

Rekrytering av förskolepedagoger är redan igång. Intressen är stort, skolan tog emot spontanansökningar redan innan de nya tjänsterna var utlysta. 

– Denna vecka har vi haft rekryteringsträff. Ryktet verkar ha spridit sig att Innovitaskolan är en bra arbetsplats. Vi har fått över 250 ansökningar från både barnskötare och behöriga förskolelärare, säger Güler Akdag som är biträdande rektor med ansvar för förskolan. 

Förskolebarnen på Lilla Rudan kommer att ha garanterad plats på grundskolan när det är dags att börja förskoleklass. Detta skapar en trygghet för barnen och familjerna.  

– Nu får vi följa barnen från förskola ända upp till årskurs nio. Det känns fantastiskt att få möjlighet att ge fler barn en bra grund för deras framtida studier och liv, säger Josephine Wallenberg.   

Du kanske också är intresserad av