×
 

Ny medarbetarwebb – öppenheten fortsatt viktig 

Nu är AcadeMedias nya medarbetarwebb lanserad. Precis som tidigare är det mesta av innehållet öppet även för personer som inte jobbar inom koncernen.
Paula Hammerskog

-Vi valde att öppna upp vår medarbetarwebb redan 2016 och vi ser många fördelar med det. Som stor aktör tycker jag att vi ska vara generösa med att dela med oss av material som fler kan använda och det vet vi att många gör, säger Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör på AcadeMedia. 

-Inte minst under pandemin såg vi att många, särskilt mindre friskolor och kommuner, hade nytta av de riktlinjer och rekommendationer vi tog fram för våra skolor. Den öppenheten vill vi värna och jag tror att även våra medarbetare tycker att det är smidigt att det mesta ligger helt öppet, säger hon. 

Vissa sidor kräver dock inloggning, till exempel sidor där man beställer möbler eller andra saker till verksamheterna. 

-Principen är att det som kan ligga öppet ska ligga öppet. Målet är att minst 85 procent av sidorna ska vara tillgängliga för alla utan inloggning, säger Paula Hammerskog. 

Det finns också ett viktigt signalvärde i transparensen. 

-Det ger en liten inblick i hur vi är som arbetsgivare, till exempel vilka riktlinjer och policyer vi lutar oss emot inom organisationen. Vi vet att många som söker jobb hos oss först besöker vår medarbetarwebb för att lära sig mer om AcadeMedia och det är naturligtvis enbart positivt, säger Paula Hammerskog. 

Välkommen att besöka medarbetarwebben på medarbetare.academedia.se (hela webben är mobilanpassad)

Du kanske också är intresserad av