×
 

Montessorigrundskolan Maria blir en del av AcadeMedia

AcadeMedia förvärvar Montessorigrundskolan Maria i Malmö. Grundskolan blir en del av skolgruppen Montessori Mondial som idag består av sju skolor som alla arbetar utifrån montessoripedagogiken med en internationell inriktning.

Montessorigrundskolan Maria ligger på Husie Kyrkoväg 64 i Malmö.

– Montessorigrundskolan Maria har en väl fungerande verksamhet med en tydlig profil som ligger i linje med våra skolor inom Montessori Mondial. Vi är mycket glada över förtroendet att få fortsätta utveckla skolan tillsammans med våra andra grundskolor, säger Eva-Lotte Stavle som är utbildningsdirektör för skolgrupperna Montessori Mondial och Noblaskolan.

Montessorigrundskolan Maria grundades 2002 och har 225 barn från förskoleklass till årskurs 9 samt ett fritidshem. Totalt arbetar cirka 35 medarbetare på skolan och fritidshemmet. 

Sju av AcadeMedias totalt 78 grundskolor har det gemensamma namnet Montessori Mondial. Dessa skolor erbjuder en modern och resultatinriktad montessoripedagogik anpassad efter dagens förutsättningar och beprövade vetenskapliga metoder. Dessa skolor finns i Kristianstad, Linköping, Lund, Nacka och i Stockholm. 

– Det känns tryggt att lämna över min verksamhet till AcadeMedia, som präglas av stabilitet och hög kompetens. Som en del av skolgruppen Montessori Mondial kan vår skola fortsätta att utvecklas och samtidigt bidra i ett nytt sammanhang, säger Martin Åkerman, medgrundare av Montessorigrundskolan Maria. 

Genom att tillhöra en skolgrupp där alla arbetar utifrån montessoripedagogiken får skolan ökade möjligheter till samarbete och erfarenhetsutbyte inom pedagogisk utveckling och akademisk kvalitet. 

Annika Rinman är skolchef för de sju skolorna inom Montessori Mondial: 

– Jag ser verkligen fram emot att välkomna Montessorigrundskolan Maria till oss. Verksamheten kommer under året att integreras i AcadeMedias organisation. Vår målsättning är att behålla och utveckla skolans fina verksamhet i nära samarbete med skolans grundare och medarbetare och inom ramen för montessoripedagogiken, säger Annika Rinman. 

Du kanske också är intresserad av