×
 

Invigning av Örebros första gymnasiecampus

– Jag är stolt över att vi i Örebro satsar på elever som väljer kreativa utbildningar. Våra elever och lärare får nu en skräddarsydd miljö med lokaler som matchar våra utbildningar inom musik, kreativt skapande och spelutveckling, säger Malin Hussmo, rektor för Rytmus Örebro. 

En hållbar skolfastighet för kreativa utbildningar

Det är AcadeMedia som står bakom satsningen på nya skollokaler för gymnasieskolorna LBS och Rytmus. Eyra Gruppen har färdigställt fastigheten som är byggd enligt Miljöbyggnad silver. För att uppnå kraven för denna klassificering krävs det mer än att bara följa lagkrav. Bland annat måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre, något som både elever och lärare känner av. 

– Det känns fantastiskt bra med våra nya skollokaler. Särskilt ljudmiljön är vilsam och skapar lugn, säger Kerstin Eklund, speciallärare på Rytmus. 

Skolcampuset består av tre våningsplan. Gymnasieskolorna har fått nya musikstudios, en stor scen med plats för livekonserter och lektionssalar med den senaste utrustningen för bland annat spelutveckling och utbildningar inom e-sport. Eleverna på de två skolorna delar matsal och de har också tillgång till en gemensam takterrass och ett växthus.  

Högskoleförberedande gymnasieprogram 

Både Rytmus och LBS erbjuder det högskoleförberedande estetiska programmet och LBS har även teknikprogrammet. Eleverna väljer mellan inriktningar som bild, film, media, musik, musikproduktion, e-sport och grafisk design. 

– Som rektor är jag otroligt glad över våra nya skräddarsydda lokaler som passar våra kreativa utbildningar. Tänk att vi äntligen fått landa i detta fina campus efter alla månader av undervisning på distans, säger Lovisa Sundh Isacson, rektor LBS Kreativa Gymnasiet i Örebro.

Invigningsvecka med gäster

Den 27 augusti invigdes skollokalerna officiellt, med bland annat Mats-Olof Liljegren, 2:a vice ordförande Gymnasienämnden i Örebro. Musikgruppen Dirty Loops från Stockholm uppträdde för elever och lärare under torsdagen och på fredag har det lokala Örebro-bandet Soulmates en workshop tillsammans med Rytmus elever. 

För mer information eller besök på skolcampuset, kontakta gärna rektorer Malin Hussmo eller Lovisa Sundh Isacson.