×
 

Hypocampus räddare i nöden när läkarprov kraschade i Frankrike

När sistaårsstudenterna på läkarprogrammet i Frankrike nyligen skulle skriva det officiella förberedelseprovet inför slutprovet kraschade den digitala plattformen. Frustrationen bland läkarstudenterna blev stor när de inte kunde slutföra provet.

Då klev Hypocampus in som räddare i nöden och skapade ett motsvarande prov och förra veckan genomfördes det av tusentals studenter.

-Vi agerade så fort vi nåddes av nyheten av provplattformen i Frankrike hade kraschat. Frustrationen bland läkarstudenterna var enorm men vi kände direkt att vi hade resurserna för att hitta en alternativ lösning, säger Hampus Ivert, VD på studieplattformen Hypocampus som är en del av AcadeMedia.

Förberedelseprovet är utformat på samma sätt som det slutprov som avgör vilken specialisering studenterna kan välja. Det ger också studenterna möjligheten att se hur de ligger till kunskapsmässigt jämför med andra. 

Efter två veckors intensivt arbete hade Hypocampus skapat ett eget prov som erbjöds kostnadsfritt till alla franska läkarstudenter den 6–12 april. 

-Studenterna kunde träna på provformatet och få ovärderliga insikter om hur de ska prioritera sina studier inför det riktiga slutprovet i juni. Sedan vi släppte nyheten har vi blivit kärleksbombade, tusentals studenter har hört av sig och det känns otroligt roligt att vi kunnat bidra till att de på bästa sätt kan förbereda sig inför det viktiga slutprovet, säger Hampus Ivert. 

Om Hypocampus och satsningen i Frankrike

Initialt utvecklades Hypocampus för läkare och läkarstudenter. Plattformen lanserades i Frankrike i augusti 2021. Det är en evidensbaserad, intelligent, och enkel studieplattform. Under det senaste året har 35000 läkarstudenter från fransktalande länder valt att effektivisera sina studier med Hypocampus. 

Om läkarprogrammet i Frankrike

Franska läkarprogrammet avslutas med ett nationellt slutprov som utförs under tre dagar av de >10 000 läkarstudenter som tar examen varje år. Läkarstudenterna har endast ett försök på sig och resultatet presenteras som en officiell lista där den som har bäst resultat på provet får välja specialitet och stad för sin ST-utbildning först och den som kommer sist får således ta den placering som blir över. I mars varje år genomförs ett officiellt förberedelseprov för de som ska skriva det riktiga slutprovet i juni. Förberedelseprovet är extremt viktigt för studenterna eftersom det ger dem en preliminär ranking inför det riktiga provet. Årets prov fallerade på grund av IT-strul vilket skapat stor oro och frustration bland franska läkarstudenter.

Du kanske också är intresserad av