×
 

Drottning Blanka startar ny gymnasieskola i Karlstad

Augusti 2023 startar Drottning Blanka en ny gymnasieskola i centrala Karlstad. Skolan kommer ha en blandning av teoretiska och yrkesinriktade utbildningar inom samhällsvetenskap, kriminologi, frisör och stylist.

Nästa läsår startar Drottning Blanka en ny gymnasieskola i Klockhuset på Kasernhöjden i Karlstad.

Jens Levin är skolchef inom Drottning Blanka och ansvarig för etableringen av den nya skolan i Karlstad. 

– Vi ser verkligen fram emot att få starta Drottning Blanka i Karlstad. Förutsättningarna är optimala med moderna skollokaler som ligger centralt på Kaserntorget. Unga i Karlstad får ett bredare utbud av utbildningar med omtyckta profiler som kompletterar de som redan finns i stan, säger Jens Levin. 

Frisör, stylist och kriminologi

Drottning Blanka har idag 27 gymnasieskolor på olika orter i Sverige, alla med en kombination av högskoleförberedande och yrkesinriktade utbildningar. I Karlstad kommer skolan att erbjuda följande program och inriktningar till höstterminen 2023:

  • Hantverksprogrammet med inriktning frisör
  • Hantverksprogrammet med inriktning stylist
  • Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och profilen kriminologi

Det första läsåret kan skolan ta emot upp till 90 elever i årskurs 1. Fullt utbyggd kommer skolan att ha plats för cirka 300 elever. 

Resiliens på schemat och praktikplatser i utlandet

Drottning Blankas gymnasieskolor ligger alla centralt. Skolorna har fokus på personliga relationer med god sammanhållning och engagerade lärare. Alla elever tar del av skolans treåriga resiliensprogram där motståndskraft, utveckling och välmående stärks. Skolorna har också en internationell profil som ger elever möjlighet att förlägga sin APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands. 

– Kriminologi har blivit en av våra allra populäraste utbildningar, här är Drottning Blanka störst bland gymnasieskolorna i Sverige. Därför är det roligt att kunna erbjuda denna omtyckta profil i Karlstad, säger Jens Levin. 

Fakta: Om Drottning Blankas gymnasieskolor

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 27 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang vilket ska genomsyra såväl medarbetarnas som elevernas arbete och resultat. För mer information, gå till www.drottningblanka.se