×
 

Drottning Blanka flyttar till anrik skolbyggnad i Göteborg

I sommar flyttar Drottning Blankas gymnasieskola från sina nuvarande skollokaler i Gårda till den välkända fastigheten kallad Odinsskolan i centrala Göteborg. 
Fotograf: Gustav Davidsson

Drottning Blanka Gårda flyttar till den välkända skolfastigheten i Göteborg inför läsårsstart augusti 2024.

– Jag är otroligt glad att vår skola får flytta in i denna unika skolbyggnad i hjärtat av Göteborg. Vi ser alla fram emot att starta nästa läsår på Odinsgatan, först ska fastighetsägaren renovera och anpassa  lokalerna utifrån våra program och önskemål, säger Marcus Berglund som är rektor för Drottning Blanka Gårda. 

Drottning Blanka Gårda har idag drygt 800 elever som läser både studie- och yrkesförberedande program. Satsningen på nya skollokaler ger skolan långsiktiga förutsättningar att utveckla sin verksamhet och satsa på en ännu bättre studie- och arbetsmiljö för sina elever och medarbetare. Skolan flyttar endast 700 meter från de nuvarande skollokalerna på Anders Personsgatan till Odinsgatan 17 i stadsdelen Stampen. Här kommer elever och lärare att ha nära till både buss och spårvagnar samt gångavstånd till centralstationen. 

Intresset för Drottning Blankas utbildningar är stort i Göteborg, i dagsläget finns det två gymnasieskolor i stan. Jens Levin är utbildningsdirektör för Drottning Blankas 28 gymnasieskolor som finns från Malmö i söder till Sundsvall i norr. 

– Vi fortsätter att investera i och satsa på riktigt bra skollokaler för våra elever och medarbetare, vilket är viktigt om man vill skapa de bästa förutsättningarna för lärande och trivsel. Nu får vår skola möjlighet att fortsätta en hundraårig tradition av bildning i en anrik skolbyggnad från 1918, det känns förstås fantastiskt, säger Jens Levin. 

För mer information om skolan, kontakta rektor Marcus Berglund. 

Fakta: Om Drottning Blankas gymnasieskolor

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 28 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang. Skolorna erbjuder en blandning av studieförberedande och yrkesinriktade program. Drottning Blanka är en del av AcadeMedia. 

Du kanske också är intresserad av