×
 

Designgymnasiet startar i Göteborg   

Augusti 2022 startar Designgymnasiet sin fjärde skola - denna gång är det eleverna i Göteborg som står på tur. Den kreativa gymnasieskolan finns sedan tidigare i Malmö, i Nacka och på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Martin Thuvesson är skolchef för Designgymnasiet och för Rytmus Musikgymnasium som redan finns i Göteborg:  

– Göteborg är fantastiskt, både som utbildningsstad och som kreativt centrum. Vi är glada att vi nu får möjlighet att komplettera utbudet av gymnasieskolor i stan med våra kreativa och tekniska designutbildningar, säger Martin Thuvesson.  

Design- och teknikutbildningar med behörighet för högskola 

På Designgymnasiet kan eleverna kombinera sitt intresse för design och kreativt skapande med studier som ger dem behörighet för vidare studier på högskola. 

– Våra elever går vidare till Konstfack, de startar eget företag eller så väljer de att studera vidare på tekniska högskolor och universitet. Utbildningarna öppnar många dörrar och ger samtidigt eleverna chansen att utveckla sin passion för kreativt skapande, säger Martin Thuvesson.  

Designgymnasiet kommer att erbjuda följande utbildningar i Göteborg: 

  • Estetiska programmet - profilerna grafisk design, inredningsdesign och modedesign 
  • Teknikprogrammet - profilerna produktdesign samt arkitektur och design 

Skollokaler sökes i centrala Göteborg 

Skolan planerar att ta in cirka 60 elever i årskurs ett det första läsåret. Nu söker man efter passande skollokaler inför starten i augusti 2022. 

– Designgymnasiet har med sina specialiserade inriktningar många elever som pendlar in till skolorna. Därför är det viktigt att skolan ligger centralt och är lättåtkomliga för kollektivtrafik, säger Lena Bergström, etableringsansvarig inom AcadeMedia.  

Nya arbetstillfällen för kreativa lärare 

Etableringen av Designgymnasiet i Göteborg skapar också nya arbetstillfällen för lärare i regionen. Bredden på utbildningar spänner från modedesign till teknikutbildning. Den gemensamma nämnaren är kreativt skapande.  

– Detta är en spännande möjlighet för lärare som vill vara med och bygga upp en gymnasieskola från grunden. Relevanta branschkontakter är en fördel då Designgymnasiet gärna arrangerar gästföreläsningar, samarbeten och passande studiebesök för sina elever, säger Martin Thuvesson. 

Du kanske också är intresserad av