×
 

De har utsetts till årets lärare i sin kommun   

Årets Lärargala går av stapeln måndag den 16 oktober på Cirkus i Stockholm. Galan ger elever i hela Sverige möjlighet att hylla sina lärare. Sex av AcadeMedias lärare är redan utnämnda som vinnare i Eskilstuna, Falkenberg, Nacka, Skövde, Tyresö och Vallentuna,.

Stiftelsen Lärargalan vill lyfta fram det fantastiska jobb som landets lärare gör dagligen. Genom att hylla de lärare som Sveriges elever själva nominerar så skapar Lärargalan förebilder och delar goda exempel på framgångsrika och uppskattade lärare.

Lisa Oldmark är HR direktör på AcadeMedia.

– Lärargalan är ett viktigt initiativ som lyser på professionen och lyfter våra duktiga lärare. Vi i Sverige uppmärksammar inte våra lärare tillräckligt mycket, vi behöver bli bättre på att hylla det viktiga arbete som lärare gör varje dag. Det är fantastiskt att det är eleverna som nominerar sina lärare och att så många tagit chansen att hylla sina lärare med så fina nomineringar, säger Lisa Oldmark.

AcadeMedias lärare som är vinnare i sina kommuner

Tiotusentals elever har tillsammans nominerat 2681 lärare till årets Lärargala. Elevernas nomineringar har nu bearbetats av Lärargalans jury.

– Pristagarna symboliserar närområdets lärarkårs bedrifter varje dag. Det är viktigt att det finns en lokal lärarhjälte så alla kan relatera till läraryrkets betydelse, säger Beata Kull, vd och initiativtagare till Lärargalan.

Sex av AcadeMedias lärare har nominerade till årets lärare i sina respektive kommuner. Nedan är vinnarna med elevernas nomineringar:

Årets lärare i Skövde - Annette Järild, Drottning Blankas gymnasieskola Skövde
Nettan inspirerar mig och hennes elever att utvecklas och alltid göra vårt bästa. Hon lägger ner massa extra tid på att alla hennes elever ska klara av kurserna, inte bara hennes utan alla kurser vi har. Hon gör allt för att vi ska få en examen även fast det kan påverka hennes fritid, hon vill alltid vårt bästa. Jag känner alltid att jag kan vända mig till henne om jag behöver hjälp. Hon hjälper mig fokusera och utvecklas. Hon pushar och inspirerar mig så att jag vill lära mig och utvecklas.

Årets lärare i Tyresö - Annika Theorin, Noblaskolan Brevik
Annika är absolut bäst! Hon får mig alltid att förstå hur lång tid det än tar! Hon får mig att känna mig trygg i klassrummet och i skolan.Hon ger aldrig upp inte ens på de svåraste eleverna. Hon skyndar aldrig igenom något.

Årets lärare i Eskilstuna - Frederik Denkvist, NTI Gymnasiet i Eskilstuna
Fredrik är en väldigt professionell lärare som vill vårt bästa. Han finns alltid för att hjälpa. Han förbereder oss i god
tid för prov och om man har frågor finns han alltid där för att svara på dem men också hjälpa oss se i ett annat perspektiv. När Frederik inser att vi kanske behöver mer tid, hjälp eller undervisning ger han oss det och slutar inte förens vi har nåt målet. Fredrik har funnits här under mina 3 år av studier och skulle inte kunna tänka på någon bättre att ha som lärare.

Årets lärare i Falkenberg - Madeleine Gunnarsson, Drottning Blankas gymnasieskola Falkenberg
Utan Madeleine hade inte vår klass varit där vi är idag. Vi började väldigt bråkigt men tack vare Madeleine har vi lyckats lösa våra bråk å blivit bästa vänner allihopa. Madeleine ger aldrig upp, hon har stått vid vår klass i de tuffaste tider med ändå kämpat för att få oss att bli den bästa versionen av oss själva. Idag är alla i klassen på bra väg och utan Madeleine hade detta inte varit möjligt för många. Hon finns alltid där när man behöver prata och lyssnar och peppar. Vår skola hade inte varit den samma utan Madeleine, alla behöver en Madeleine. Madeleine är inte bara en underbar människa som hjälpt oss i tuffa tider, hon är även en otrolig lärare som alltid gör allt för att hennes elever ska trivas på lektionerna och inspirerar eleverna att utvecklas och göra sitt bästa. Hon lyfter sina elever till otroliga nivåer.

Årets lärare i Nacka - Peyman Amani, Rytmus musikgymnasium Stockholm
Jag tycker att Peyman är den bästa läraren som jag har haft någonsin. Han är god och vill se sina elever lyckas, på riktigt. Han planerar sina lektioner så att alla ska få lösa problem, och han kallar även de som svarar fel för sina favoritelever. Detta för att stärka elevernas förtroende till att våga svara fel. Han är så ödmjuk och så fin lärare. Jag har aldrig sett han bli arg eller irriterad på sina elever. Så fin lärare och ännu finare person. Bra jobbat Peyman!

Årets lärare i Vallentuna - Sophia Frödén, Vittra Vallentuna
Jag vill att min lärare ska vinna för att hon är alltid stöttande och inspirerar mig och får mig alltid att vilja jobba och att jag varje dag ser framemot att gå till skolan.

Samtliga lärare som fått pris i sin kommun kvalificerar sig till priset som årets lärare i sitt län och slutligen till finalen av Årets lärare 2023.

Lärargalan går av stapeln den 16 oktober

Lärargalans äger rum på Cirkus i Stockholm den 16 oktober. Galans program kommer ledas av programledare Parisa Amiri och Stiftelsens grundare Beata Kull.  Under galan utnämns bland annat Årets gymnasielärare, Årets högstadielärare, Årets mellanstadielärare och Årets ledstjärna 2023.

Alla pristagare, nomineringar och motiveringar kommer att publiceras på hemsidan för Lärargalan.