×
 

AcadeMedia investerar stort i skollokaler 

Nu är höstterminen igång och många elever och medarbetare har kommit tillbaka till helt nya eller nyrenoverade lokaler. Precis som varje år har AcadeMedia investerat stort för att kunna erbjuda attraktiva och ändamålsenliga utbildningsmiljöer.

-Den fysiska miljön på en skola är viktig och det känns bra att vi har de ekonomiska muskler som krävs för att bygga nytt, renovera och utöka där det behövs, säger Lotta Krus, chef för AcadeMedias grundskolor. 

- Det här är ett ständigt pågående arbete tillsammans med våra hyresvärdar och det är lika roligt varje gång en skola får välkomna sina elever till lokaler som antingen är helt nya eller har fått ett rejält ansiktslyft. Det ger även medarbetarna mycket energi och glädje, säger hon. 

Investeringar i miljardklassen 

Sammanlagt handlar det om långsiktiga investeringar och hyresåtaganden på närmare två miljarder. AcadeMedias två nya gymnasiecampus i Stockholm är de största satsningarna i företagets historia (1,2 miljarder) men det är fler skolor som flyttat in i nya eller nyrenoverade lokaler inför höstterminen. 

Ett exempel är Innovitaskolan Rudan i Haninge som i september öppnar sin förskola i helt nybyggda lokaler alldeles intill grundskolan. Förskolan (Lilla Rudan) kommer att kunna ta emot ytterligare 80 barn utöver de 40 som redan går i de gamla lokalerna. Hyresåtagandet och investeringarna ligger på drygt en kvarts miljard.  

Ett annat exempel är NTI Gymnasiet i Skövde som nyligen invigde helt nya lokaler, anpassade efter skolans techprofil. Här finns bland annat ett nytt skolbibliotek, solceller på taket och en digital verkstad (makerspace) där eleverna kan arbeta både under och efter lektionstid. Hyresåtagandet och investeringarna här ligger på drygt 80 miljoner. 

“Viktiga investeringar i våra utbildningar” 

På flera av AcadeMedias yrkesutbildningar har det gjorts investeringar i nya verkstäder och modern utrustning - och fler satsningar är att vänta.  

-Det är stora och viktiga investeringar som vi gör i våra elevers utbildning. Det handlar både om att skapa en miljö där elever och lärare trivs och känner sig inspirerande och om att säkerställa att eleverna får arbeta med moderna verktyg och den senaste tekniken, säger Jimmy Kjellström, chef för AcadeMedias gymnasieskolor. 

Är du nyfiken på vilka ytterligare investeringar AcadeMedia gjort i lokaler inför läsåret? Besök https://friskoleinfo.academedia.se/aterinvesteringar