×
 

AcadeMedia Academy delar

AcadeMedias interna akademi för kompetensutveckling, AcadeMedia Academy, tog under 2020 fram en rad digitala utbildningar och insatser för att stötta pedagoger, ledare och andra medarbetare i pandemins spår, finns nu öppet för alla.

– Vi tycker det är extra viktigt att vi alla samarbetar och delar med oss i dessa speciella tider. Många pedagoger och ledare har haft ett tufft år och vi vill att det ska vara smidigt att ta del av webbaserad kompetensutveckling även när förutsättningarna ser annorlunda ut, säger Frida Gustafsson Wennö, produktionschef på AcadeMedia Academy.

Stort utbud av webbutbildningar

Under året har AcadeMedia Academy producerat ett antal webbutbildningar för medarbetare och ledare utifrån de behov som identifierats i verksamheterna. Den nyaste utbildningen sätter fokus på att leda i pandemin.

– Tillsammans med Aida Alvinius, docent och krisexpert vid Försvarshögskolan, har vi tagit fram forskningsbaserade råd och verktyg för att som ledare kunna navigera och komma starka ur krisen. Vi tror och hoppas att många, inte bara skolledare och pedagoger, kommer ha stor nytta av utbildningens material och filmer.

I våras tog AcadeMedia Academy fram ett 30-tal filmer där lärare i delade med sig av hur de ställde om till fjärr- och distansundervisning.

– Jag vill verkligen slå ett slag för att gå in och titta på filmerna om fjärr- och distansundervisning. Där finns mycket bra tips som riktar sig både till pedagoger i grundskola, gymnasiet och inom vuxenutbildningen.

Fakta: AcadeMedia Academys utbildningar

På den här sidan finner du öppet material och filmer från utbildningarna om:

  • Leda i lågintensiva kriser
  • Närvarolyftet Bas
  • Fjärr- och distansutbildning
  • Tillgängliga lärmiljöer
  • Svåra samtal
  • Webbinarium om att främja psykisk hälsa

AcadeMedia Academy

AcadeMedia Academy är AcadeMedias interna akademi för pedagog-, ledar- och medarbetarutveckling. Academy genomför utbildningar, utvecklingsprogram och underlättar för medarbetare att träffas genom nätverk. Academy tar även fram stödinsatser utifrån verksamheters behov, koncernens strategiska riktning och behovet av ledarskap i en föränderlig tid.

Läs mer om AcadeMedia Academy.