×
 

Vuxenutbildningen tecknar nya avtal

Avtalen gäller tjänster för deltagare inom Rehabiliteringssamverkan Arbetsförmedling – Försäkringskassan, personer som överförts till Arbetsförmedlingen från Försäkringskassan (sjukförsäkringsersättning upphört) och arbetssökande vid Arbetsförmedlingen med olika former av funktionshinder. Det övergripande målet är att deltagarna ska gå från arbetslöshet till anställning eller utbildning.

Avtalen gäller från juni 2010 till 2011-05-31 med möjlighet till förlängning i ytterligare1+1 år. Totalt kommer verksamheter att bedrivas 21 orter, bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingborg, Jönköping och Östersund.

– Genom väl prövade metoder arbetar vi framåt tillsammans med Arbetsförmedlingen och de jobbsökande. I dessa uppdrag kommer vi att stödja deltagarna med bland annat jobbsökar-aktiviteter, kartläggning, vägledning och jobbcoachning, säger Jonas Johansson, VD på AcadeMedia Eductus.

Eductus är redan sedan tidigare en av Sveriges största kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen och har stora engagemang och en aktiv medverkan när det gäller kompetensutveckling för vuxna med jobbprofil. Detta via Sfi- och vuxenutbildningsavtal med kommuner, yrkeshögskoleutbildningar, omställning samt ett flertal tidigare avtal med Arbetsförmedlingen.