×
 

Vikas Pota besökte AcadeMedia

Idag besökte Vikas Pota AcadeMedias huvudkontor i Stockholm för att delta i ett seminarium med rubriken ”Skolutveckling för en hållbar framtid”. Vikas Pota är grundare av det globala utbildningsnätverket T4 Education och internationellt välkänd för sitt engagemang i frågor som rör utbildning och skolutveckling.

-Vi är väldigt glada att Vikas Pota tar sig tid att besöka oss när han är i Sverige. Vi har haft spännande samtal om framtidens utbildning och utbildningens roll i samhället, säger Frida Wennö, VD på TÄNK OM som är en del av AcadeMedia och arrangör av seminariet

På seminariet berättade Vikas Pota bland annat om historien bakom T4 Education som samlar lärare, lyfter goda exempel och sprider inspiration från olika delar av världen. Organisationen delar också ut priser i olika kategorier som exempelvis environmental action, innovation och supporting healthy lives.

-Utbildning är komplext och vi behöver höja utbildningsstandarden runt om i världen. Det gör vi genom att ha de bästa lärarna. Vi måste ge läraryrket högre status och fråga oss hur vi kan få fler att vilja bli lärare. En sak som jag har lärt mig är vikten av att skapa arenor där lärare får höras, säger Vikas Pota.

“Utbildning är alltid svaret”

Bland deltagarna på seminariet fanns bland annat skolchefer, rektorer och lärare från både kommunala och fristående skolor. Samtalen fokuserade mycket på de stora utmaningar som hela världen står inför tillsammans. Klimatkris, en demokrati på tillbakagång och krig.

Utbildning är nyckeln till att möta utmaningarna, menar Vikas Pota.

-Det krävs ett långsiktigt arbete för att skapa förändring men utbildning är alltid svaret. Det gäller vilka utmaningar vi än står inför - utbildning är alltid svaret, säger han.

Du kanske också är intresserad av