×
 

Rytmus välkomnar våren till Göteborg

På valborgsmässoafton kunde alla som befann sig i Göteborg möta våren med ett traditionellt valborgsfirande på Gustaf Adolfs Torg. De musikstuderande från Rytmus Musikgymnasium i Göteborg stod för andra året i rad för den musikaliska underhållningen på där klassiska element som vårtal, mösspåtagning och vårsånger stod i fokus.

Rytmus omtyckta valborgskonsert lockar många att fira in våren på Gustav Adolfs Torg. Fotograf: Sandra Bohlin

– Det är fantastiskt roligt att ha äran och arrangera denna högtid även i år! Skolan har 180 fantastiska sångare och musiker som kommer spred vårbudskapet över staden, säger Rytmus lärare Fredrik Berglund som är dirigent och en av de konstnärliga ledarna för arrangemanget.

Evenemanget är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och sker genom ett samarrangemang mellan Göteborg & Co, Innerstaden och Rytmus Musikgymnasium i Göteborg. Förra året lockade evenemanget tusentals besökare till det anrika torget som då bjöd på strålande väder och härlig stämning. 

– Vi bjöd på de klassiska vårsångerna ”Vintern rasat…”,  "Sköna maj välkommen” och "O hur härligt majsol ler”, men också mer nyskriven vårmusik som "Vårens första dag" av Laleh Pourkarim och vackra "Valborg" av Björn Olsson & Håkan Hellström, säger Fredrik Berglund.

Här kan du läsa mer om jubileumsevenemanget: https://goteborg2023.com/jubileumsprojekt/rytmus-goteborg/.

För mer information, kontakta Fredrik Berglund på 0703 514918. 

Fakta: Om Rytmus Göteborg

Det går cirka 280 elever på Rytmus Musikgymnasium i Göteborg. Eleverna väljer mellan inriktningarna instrument/sång, musikproduktion, singer/songwriter, vocalmusiker/vocal group samt estet-samhällskunskap inom det estetiska programmet. Rytmus finns med fem skolor i Borlänge, Göteborg, Malmö, Stockholm och Örebro. 

Du kanske också är intresserad av