×
 

Studenter i Göteborg först i Sverige med speleventet Cruel 2B Kind

Cruel 2B Kind är ett utomhusspel som spelas med verkligheten som spelplan. I det här fallet handlar det om Azaleadalen, i Slottskogen i Göteborg. Man spelar två och två i lag och ”krossar” sina motspelare genom att ge komplimanger. För att inte röja din identitet i onödan bör du vara så trovärdig och diskret som möjligt, vilket leder till att ett missat anfall på en oskyldig söndagsflanör, bara blir en trevlig bieffekt.

London, Los Angeles och Slottsparken
Samtidigt som vi spelar i Slottskogen I Göteborg, spelas det också i London. Spelet är skapat av den amerikanska speldesignern Jane McGonigal tillsammans med Ian Bogost. Cruel 2B Kind är redan spelat i San Diego, Los Angeles, Toronto och New York. Nu ska det för första gången spelas i Sverige.

När och var?
Cruel 2B Kind spelas i Azaleadalen i Slottskogen, Göteborg söndagen den 13 maj, 14-15.

Vem får vara med?
Alla kan vara med och spela, ung som gammal. Det kan till och med vara en fördel om du inte är van vid den här typen av spel. Spelet kommer bara att påverka omgivningen på ett positivt sätt. Ni som är med och spelar kommer att sprida glädje omkring er och själva ha en härlig och rolig stund.

Vilka står bakom?
Studenter på AcadeMedia Masters Kvalificerade yrkesutbildning Spelarkitektur står som arrangörer för händelsen. Till vardags skapar de den här typen av aktiviteter. De lär sig designa aktiviteter som får människor att lära nya saker genom att själva uppleva dem.

– Eventet sätter såväl studenterna på utbildningen Spelarkitektur som AcadeMedia Masters på spelkartan. Det är roligt att visa upp en av många spännande idéer på hur framtidens spel kommer att utformas, säger Ola Janson, programansvarig på utbildningen Spelarkitektur. Spel handlar om så mycket mer än upplevelser framför en dator. Samma metod kan användas till både marknadsföring och för att skapa tv-underhållning.

Sista ansökningsdagen för KY-utbildningen Spelarkitektur är 15 maj.

För mer information eller anmälan vänligen kontakta:

Ola.janson@academedia.se
Mobil: 031 704 8002
www.academedia.se/ky