×
 

Rytmus Stockholm ger stödkonsert för Ukraina  

Den 25 april arrangerar Rytmus i Nacka en välgörenhetskonsert för allmänheten till förmån för krigets offer i Ukraina. Kvällens två livekonserter äger rum på Diselverkstadens stora scen i Sickla klockan 17.30-19.30 och klockan 20.00-22.00.

Tony Borg och rektor Malin Hussmo på Rytmus Stockholm förbereder stödkonserten Rytmus för Ukraina tillsammans med eleverna Wendela Lagerros, Engla Mauritzson, Milla Krigsman, Alma Almesjö, Ida Björnström, Cornelia Hellberg, Albert Sokolow Romin, Miranda Karlsson, Mollie Zetterquist, Hannah Murillo Borgström och Frida Äng. Fotograf: Malaichi Khalsa

– Kriget berör oss alla, nu vill våra elever och lärare vara med och bidra. Kvällen kommer att bjuda på fantastisk musik och en del överraskningar, samtidigt som vi också kommer att uppmärksamma den fruktansvärda tragedi som utspelar sig i Ukraina, säger Malin Hussmo, rektor på Rytmus i Nacka. 

Ett varierat program med pop, jazz, soul, rock och blues

Biljettförsäljning sker via Ticketmaster och intäkterna går oavkortat till UNHCR. Under kvällen kommer Rytmus elever att uppträda tillsammans med skolans lärare och rektor Malin Hussmo. Det blir ett varierat program med pop, jazz, soul, funk, R´n´B, rock och blues. På scen blir det även samtal om volontärarbete, om hur det är att hjälpa människor på flykt i sitt eget hem, samt om UNHCR:s arbete. 

Samarbete med Nacka kommun

Konserten är ett initiativ av en produktionsgrupp som består av lärare och elever på Rytmus i samarbete med medarbetare på Kulturhuset Diselverkstaden som drivs av Nacka kommun. 

Richard Herrey är kulturchef i Nacka kommun:

– Vi bidrar gärna till att skolans elever får uppträda för allmänheten i ett gott syfte. Det har varit en lång pandemi där både artister och kulturen fått stå tillbaka. Jag hoppas att många tar chansen att förena nytta med nöje genom att komma och se Rytmus elever uppträda på Diselverkstadens scen den 25 april, säger Richard Herrey.

"Varenda krona är viktig"

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg kommer att bidra till skolans insamling för Ukraina genom att matcha summan för kvällens biljettintäkter.

– Varenda krona är viktig, vi är därför tacksamma att Atrium Ljungberg vill bidra till att vi får ihop mer pengar till UNHCR. Rytmus för Ukraina är på så sätt ett samarbete mellan många lokala aktörer – kommunen, skolan och näringslivet, säger Malin Hussmo.

För mer information om arrangemanget Rytmus för Ukraina, kontakta evenemangsansvariga Rebecca Appelqvist 0708-703344 eller Tony Borg 0735-393262. 

Boka din biljett till Rytmus för Ukraina

Biljetterna kostar 100 kronor kan köpas via Ticketmaster. 

Den som inte har möjlighet att delta är välkommen att lämna en gåva via Rytmus insamling på UNHCR:s hemsida.

Du kanske också är intresserad av