×
 

Rytmus-elever träffar musikbranschen på Denniz Pop Backstage

Vinnande elever av skolornas nyinstiftade Rytmus Prize var med på musikbranschens evenemang Denniz Pop Backstage på SoHo House i Stockholm. Här träffade eleverna företrädare för musikbranschen genom mingel och speed-dating.
Rytmus Örebro_Fast i hissen

Rytmus band "Fast i hissen" vann Rytmus Prize i Örebro med sin låt "Something about it".

"Spännande att vara här"

– Det är verkligen spännande att vara här. Jag är signerad med Cardiac Records sedan tidigare och mitt mål är att släppa min egen musik under våren, säger Max Liljedahl som går sista året  på Rytmus musikgymnasium i Malmö. 

Det var i samband med Rytmus 30-års jubileum som skolorna instiftade musikpriset Rytmus Prize i samarbete med Denniz Pop Awards. Pristagare från respektive skola vann 10 000 kronor i samband med skolornas jubileumskonserter och en unik möjlighet att knyta kontakter under det exklusiva branscheventet Denniz Pop Backstage.

– Det är inte många skolor som arrangerar en konsert på Globens Annex för sina elever, och sen ordnar så att man får komma på ett sånt här evenemang, säger Lara som går årskurs 3 och utsågs som vinnare av Rytmus Prize på jubileumskonserten i Stockholm. 

Att skapa en hållbar musikkarriär

Denniz Pop Backstage är en mötesplats för inspiration, nätverk och mingel i musikbranschen. Några som deltog i panelsamtal på SoHo House scen var musikproducenten och låtskrivaren Alexander Kronlund, representanter från Universal Music samt etablerade artister och musikagenter. De berättade bland annat hur man bygger en lång och hållbar artistkarriär och hur man som ung artist vårdar sitt personliga varumärke. Representanter från TikTok och YouTube delade med sig av tips kring hur artister kan bygga sina egna varumärken i sociala kanaler. Deras råd var att använda sig av flera kanaler och att satsa på engagerade följare för att skapa en stadig bas för sitt budskap och artistkarriär. 

Jonatan Strömberg från Rytmus Göteborg tyckte det var intressant när företrädarna på scen beskrev algoritmer bakom de stora sociala plattformarna. Han bildar tillsammans med Lumin Nordangård och Nils Edwin Hoff en musiktrio från Rytmus Göteborg. 

– Det kändes overkligt när vi utsågs till vinnare av Rytmus Prize under vår jubileumskonsert i Göteborg. Det är spännande att vara här i Stockholm och att träffa stora namn från musikbranschen, och det är kul att få kika in bakom kulisserna, säger Lumin Nordangård. 

“Something about it” spelas på Spotify

Bandet “Fast i hissen” består av sju elever från Rytmus Örebro. Gruppens vinnande bidrag “Something about it” skrevs av Alvin Hoelstad och Lucas Tackerudh. Låten finns på Spotify och var det vinnande bidraget när Rytmus jubileumskonsert gick av stapeln i Örebro. 

– Det är häftigt att vara här i Stockholm och få möta stora profiler och människor i branschen. Nu förstår man att alla bara är människor, det är också en häftig insikt, säger Lukas Tackerudh som flyttade från Jämtland till Örebro inför gymnasiet för att kunna gå på Rytmus.

Övriga medlemmar i bandet som var på plats på SoHo House i Stockholm var Nathalie Lekardal, Julia Eidevald, Linnéa Svensson och Robin Janzon. 

Speed-dating med musikproducenter och agenter

I slutet av dagen fick Rytmus-eleverna träffa representanter från musikbranschen genom speed-dating. Lara från Rytmus Stockholm ser fram emot att träffa människor som delar hennes passion för musik. 

– Detta är mitt första steg in i branschen och jag kommer verkligen att ta mina chanser. Mitt önskescenario är att träffa bra branschkontakter och hittar ett team som vill jobba med mig, säger LARA när hon besöker evenemanget på SoHo House i Stockholm.  

Se och hör mer av LARA på hennes Instagram-konto laraofficial.music.

Här berättar LARA från Rytmus Stockholm och medlemmarna i Örebro-bandet "Fast i hissen" om sitt besök på Denniz Pop Backstage.

Läs om Denniz Pop Backstage här på deras sajt.

Mer information om Rytmus skolor och utbildningar finns på https://rytmus.se.

Du kanske också är intresserad av