×
 

Pysslingen erbjuder öppen utbildning om barns hälsa

Nu lanserar Pysslingen Förskolor utbildningsfilmer om barnhälsa till alla som vill lära sig mer om barns utveckling under förskoleåren. Utbildningen handlar om allt från potträning till anknytning och smitta i förskolan. Filmerna har tagits fram i samarbete med Barnsjukhuset Martina som tidigare har utbildat alla Pysslingens pedagoger i barnhälsa.

– Vi tror att den här utbildningen kan bidra till en ökad förståelse för förskolans uppdrag och en större samsyn kring de olika utvecklingsfaser som barn går igenom, säger Helén Engdahl, tf kvalitetschef i Pysslingen Förskolor. 

Experter på barns hälsa 

Utbildningsinsatsen består av filmer med experter från Barnsjukhuset Martina och spänner över sex områden som vårdnadshavare ofta har frågor kring: smittvägar, barns generella utveckling, mat, anknytning, potträning samt rörelse och återhämtning. 

– Det kan vara vårdnadshavare som är oroliga över att deras barn inte pratar lika mycket som andra jämnåriga eller är frustrerade över att barnen inte äter maten de får hemma. I filmerna får de konkreta tips och råd på hur de kan tänka, säger Helén Engdahl.

Viktigt med föräldraansvar 

Utbildningen är obligatorisk för Pysslingens medarbetare men frivillig för vårdnadshavare. Helén Engdahl hoppas dock att många väljer att ta del av den. 

– Samarbetet mellan förskola och hem fungerar bättre om det finns en samsyn kring frågor som rör barns hälsa och utveckling, till exempel om ett barn plötsligt inte vill äta eller sova, säger Helén Engdahl.

Utbildningen är öppen för alla, även för dig som inte har barn i Pysslingen Förskolor.

Fakta om utbildningen

  • Utbildningen består av sex filmer och intervjuer med experter från Barnsjukhuset Martina. 
  • Filmerna berör dessa områden: Smittvägar, barns generella utveckling, mat, anknytning samt rörelse och återhämtning.
  • Till filmerna

Läs också