×
 

Pressinbjudan - webbseminarium om kvalitet och öppenhetVarje år bjuder AcadeMedia in till seminarium som belyser kvalitetsarbetet i förskola, skola och vuxenutbildning i samband med att den årliga kvalitetsrapporten presenteras. I år fokuserar vi särskilt på kvalitet och öppenhet. Ämnet är högaktuellt efter det ändrade rättsläget som ledde till att Skolverket tidigare i höst slutade publicera offentlig statistik om landets skolor. Frågan om öppenhetens betydelse för kvalitetsarbetet inom skolorna har därmed ställts på sin spets.

Under seminariet presenterar LBS Kreativa Gymnasiet sitt kvalitets- och utvecklingsarbete för sina18 gymnasieskolor med LBS i Göteborg som ett särskilt exempel. Det blir konkreta exempel på hur man som skolledare kan arbeta för att skapa en mer öppen kultur som leder till skolutveckling. Medverkar gör även representanter från forskning, skolmyndigheter och andra huvudmän om hur man kan skapa förutsättningar för öppenhet i skolans värld.

Medverkande:

  • Peter Fredriksson, generaldirektör Skolverket
  • Åsa Rönnbäck, forskare och rådgivare inom kvalitets- och verksamhetsutveckling, tidigare forskningschef vid SIS
  • Susanne Nord, utbildningsdirektör Nacka kommun
  • Håkan Sörman, styrelseledamot AcadeMedia, tidigare VD för Sveriges Kommuner och Regioner
  • Ingela Gullberg, kvalitetschef AcadeMedia
  • Lotta Krus, utbildningsdirektör AcadeMedia, ansvarig för bl.a. LBS Kreativa Gymnasiet
  • Josefin Claesson, rektor LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg

Moderator: Petter Brobacke, utvecklingschef AcadeMedia

Tid och dag: Tisdagen den 3 november, kl 8.15 – 9.00

Anmälan: Anmäl dig här eller kontakta press- och opinionschef Kajsa Tirén för anmälan. Länk till webbsändningen skickas ut dagen före seminariet. Det går även att se seminariet i efterhand.

Kontakt: Kajsa Tirén, press- och opinonschef, kajsa.tiren@academedia.se eller 076 -101 58 02