×
 

Premiärdags för Blanka Talks! 

Imorgon är det äntligen dags för det första avsnittet av Blanka Talks – en ny internationell talkshow av och för lärare. Temat för premiäravsnittet är “den viktiga läraren”.

-Det känns jättekul att vi äntligen kör igång och jag hoppas att många lärare runt om i Sverige och övriga världen kommer att följa oss, säger Anna-Karin Berg, internationaliseringsansvarig för Drottning Blankas Gymnasieskola. 

Samtalen i talkshowen kommer att vara på det mer personliga planet och kretsa kring allt ifrån undervisningssituationer till specifika händelser som inspirerat i rollen som lärare.  

-Vi vill ge inblickar i hur en lärares vardag kan se ut i andra länder, det finns så mycket som vi kan lära genom att bara prata med varandra. Under pandemin har många saknat möjligheterna till internationella utbyten så det känns bra att nu kunna erbjuda en ny digital arena, säger Anna-Karin Berg. 

Varje avsnitt kommer att ha olika teman och samarbetspartnern Varkey Foundation hjälper till med att sätta en samman en spännande mix av deltagare. 

Titta på det första avsnittet i spelaren nedan, sändningen startar den 25 november klockan 16.00 svensk tid och är cirka 45 minuter långt.