×
 

Perspektiv på skolbibliotek

Denna programserie syftar till att ge perspektiv på arbetet med och betydelsen av väl fungerande skolbibliotek. Genom filmer får du stöd för att skapa ett ändamålsenligt skolbibliotek, som kan vara en pedagogisk resurs för alla elever och lärare.

Till filmerna

I denna film möter vi Cecilia Sandell, lärare Sv/So och lärarbibliotekarie på Innovitaskolan Rudan i Haninge och Clara Trogen Pahlén, lärarbibliotekarie och likabehandlingsansvarig på Didaktus Jakobsberg, numera Drottning Blanka Jakobsberg.

I denna film möter vi Klara Önnerfeldt, skolbibliotekarie på gymnasieskolan Spiken i Lund tillika grundare av skolbibliotekspodden Flödet samt Jenny Sköld, journalist och grundare av Mobilestories – ett företag som utbildar elever och lärare i medie- och informationskunnighet.

I denna film möter vi läraren och forskaren Ulrika Centerwall från Bibliotekshögskolan i Borås.

I denna film möter vi rektorerna Sara Persson från Vittra Gerdsken i Alingsås och Daniel Larsson från Praktiska Helsingborg samt skolbibliotekarie Jenny Bowman Lindell från NTI Lund.

För dig som är medarbetare inom AcadeMedia finns ytterligare två filmer att ta del av i AcadeMedia Academys utbildningswebb.

Mer inspiration från Academy

Perspektiv på NPF
Öppna utbildningar 25 april 2022

Perspektiv på NPF

Denna utbildning syftar till att bidra m...

Hållbar utveckling
Öppna utbildningar 19 januari 2022

Hållbar utveckling

Fyra filmer om hur lärare kan arbeta med...

Gruppen och jag
Öppna utbildningar 21 september 2021

Gruppen och jag

Denna utbildningsinsats syftar till att ...