×
 

Nya yrkeshögskoleutbildningar till hösten 2017– Det är spännande att se att vi får lov att starta en del nya koncept i höst. Andra är redan väl fungerande utbildningar och det är roligt att se att vi får fortsatt förtroende att driva dessa. Våra utbildningar är ofta nischade mot specifika områden och bygger helt och hållet på näringslivets behov av kompetens, säger Pernilla Hörwing.

Yrkeshögskoleutbildningar är formade efter arbetsmarknadens behov och just anställningsbehovet är en viktig faktor när Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljar utbildningar. Sammanlagt kommer Teknikhögskolan, Affärshögskolan och Vårdyrkeshögskolan att starta 28 unika utbildningskoncept höstterminen 2017.

Teknikhögskolan tilldelades 8 stycken nya utbildningar. Det innebär att Teknikhögskolan erbjuder totalt 19 stycken utbildningar till hösten inom områden som IT, teknik, bygg, logistik, projektledning och ledarskap. Bland har skolan fått förtroendet att starta en ny spetsutbildning inom IT, Fullstack Developer .Net. Utbildningen startar till hösten i Göteborg och ger kunskaper om programutveckling, applikationer och utveckling av databaser och molntjänster.

Inom bygg- och anläggningssektorn, som är ett av de starkast växande områdena inom YH just nu, startar vi dessutom upp tre nya utbildningar med ledarskapsprofil.

Affärshögskolan kompletterar de befintliga 8 utbildningarna med 4 nya beviljade. En av dem är utbildningen IP-paralegal, som leder till en yrkesroll inom Intellectual Property eller immaterialrätt. Utbildningen ger kunskaper om patent, domäner, varumärken och myndighetskommunikation, kompetensområden där behovet ökat väsentligt de senaste åren. Dessutom ges chansen att fördjupas inom områden som ledarskap, teamutveckling och affärsmannaskap.

Tandsköterskeutbildningen en av de populäraste inom området så det är glädjande att vi kan starta två utbildningsomgångar i Karlstad och Stockholm. Dessutom erbjuder vi utifrån tidigare beviljanden utbildningar till Medicinsk sekreterare, Tandsköterska och Steriltekniker vilket innebär att utbildningsutbudet omfattar totalt 6 stycken utbildningar som går att läsa på 4 stycken orter runt om i landet, dessutom finns några av dem att läsa på distans.