×
 

Ny verksamhetschef för TGA

Nu fortsätter AcadeMedia satsningen på utbildning inom spelutveckling och internationalisering med utgångspunkt i The Game Assembly (TGA). Jonas Jacobsson tillträder rollen som verksamhetschef den 1 juli.

För att bädda för den ökade satsningen på spelutbildning internationellt, där TGA ses som en grundbult, genomförs nu en förändring i ledningen. Verksamhetschefen Maria Sandin lämnar över ansvaret till Jonas Jacobsson. Han innehar idag Director International Business Development på AcadeMedia sedan ungefär 1 år tillbaka. Överlämningen har påbörjats och kommer att vara genomförd den 1 juli då Maria Sandin formellt lämnar sin roll.

- Jag har under min tid på TGA haft förmånen att leda en verksamhet full av engagerade och passionerade medarbetare som drivs av att leverera spelutbildning i världsklass. Nu när TGA tar nästa steg känns det bra att kunna lämna över stafettpinnen till Jonas med sin kompetens av internationellt arbete. Jag ser fram emot att följa utvecklingen framåt.

Stort intresse - både nationellt och internationellt

Intresset för The Game Assembly är stort både i Sverige och internationellt, och de två skolornas goda renommé ger fina förutsättningar för vidare expansion. Utbildningen startar i England och är ett första viktigt internationellt steg. Till hösten slås de digitala dörrarna upp.

TGA:s nya verksamhetschef Jonas Jacobsson har arbetat med internationell utbildning i 30 länder i över 10 år och han ser mycket fram emot att få fortsätta förvalta det populära varumärket.

- Jag har haft förmånen att få jobba nära ledningen de senaste månaderna, och jag förstår på branschen och omvärlden vilket gott rykte och vilken fin verksamhet jag ska få vara med att utveckla. Jag känner mig priviligierad över att tillsammans med er få ta svensk spelutbildning till nästa nivå.

Christer Hammar, segmentschef:

- Maria har, tillsammans med ledningen på TGA, utvecklat bolaget på ett mycket bra sätt. Stort tack för det! Med sin internationella erfarenhet, tillsammans med den kompetens som finns i TGA, kommer Jonas att skapa fin utveckling framåt. Det är stor efterfrågan på våra deltagare idag och vi ser att den kommer att fortsätta. Satsningen vi gör nu känns så bra och rolig! Välkommen Jonas och stort lycka till. 

Fakta: The Game Assembly (TGA)

The Game Assembly grundades 2008 i Malmö och är en yrkeshögskola som utbildar framtidens spelutvecklare. Under 2019 startades det även upp en skola i Stockholm. Skolan är en viktig aktör för att förse den svenska- och internationella spelbranschen med kompetenta medarbetare. Ca 9 % av alla som är aktiva i spelbranschen i Sverige idag är utbildade på TGA.