×
 

Ny kommunikationsdirektör på AcadeMediaAnnette Lilliestierna, kommunikationsdirektör på AcadeMedia sedan 2018, och innan dess utbildningschef på AcadeMedia Academy, har beslutat sig för att lämna bolaget.

- Vi vill tacka Annette Lilliestierna för hennes gedigna insatser för att utveckla AcadeMedias strategiska kommunikation som ett led i att utveckla och stärka AcadeMedias position som den ledande utbildningsaktören inom svensk skola. Jag önskar henne all lycka till i hennes framtida åtaganden, säger Marcus Strömberg VD för AcadeMedia.

Annette kommer att lämna koncernledningen under januari och fram till sommaren att arbeta med olika uppdrag till VD.

- Det är naturligtvis med blandade känslor som jag lämnar ett företag som AcadeMedia. Samtidigt vill jag ägna mer tid åt min familj och mina intressen, efter sommaren ser jag fram emot nya utmaningar, säger Annette Lilliestierna.

Som ny kommunikationsdirektör och ansvarig för koncernkommunikation utses trygghetsdirektör Paula Hammerskog med lång erfarenhet av olika uppdrag inom AcadeMedia. Hon har arbetat inom koncernen sedan 2007 och var kommunikationsdirektör mellan 2012 och 2018. Paula tillträder sin tjänst som kommunikationsdirektör den 1 februari 2021. Hon behåller även ansvaret för trygghets- och säkerhetsfrågor.

- Nu när Annette vill gå vidare är vi väldigt glada att Paula som tidigare haft uppdraget som kommunikationsdirektör är beredd att ta över stafettpinnen och axla ansvaret igen, säger Marcus Strömberg.

- Mitt ledord när jag arbetar är och har alltid varit transparens. Det är avgörande för bra kommunikation och bra kommunikation är otroligt viktigt inom vår sektor, från den allmänna skoldebatten, till kontakter med elever och vårdnadshavare samt AcadeMedias nära 17 000 medarbetare. Jag ser fram emot att ta vid efter Annette och fortsätta utveckla vårt kommunikationsarbete, säger Paula Hammerskog.