×
 

NTI Gymnasiet bjuder in spelbranschen till Sundsvall

NTI Gymnasiet i Sundsvall uppmärksammar på fredag den 10 september den växande spelbranschen i regionen genom det öppna evenemanget NTI Games Incubator.
Tjej spelar datorspel med handkontroll, hon testar sitt rymdspel där hon styr ett rymdskepp

Skolan vill visa vilken potential branschen för spelutveckling har för unga i regionen. Ett nätverk av duktiga lokala spelföretag får samtidigt möjlighet att visa upp sig och träffa skolans elever och internationella gästföreläsare, säger representanter för NTI Gymnasiet Sundsvall, som är initiativtagare till NTI Games Incubator.

Gymnasieskolan arrangerar speldagen på Metropol tillsammans med Game ON Mid Sweden som bjudit in namnkunniga internationella spelutvecklare till stan. Under dagen ska de internationella gästerna föreläsa för elever och andra spelintresserade om vilka möjligheter det finns för de som vill arbeta med spelutveckling i framtiden. 

Möt utvecklarna av World of Warcraft

Evenemanget samlar flera internationella spelutvecklare som ligger bakom framgångsrika speltitlar. Bland föreläsarna finns bland andra Rosemary Lokhorst, Kay Gruenwoldt och Martine Spaans samt Mo Fadl och Markus Schill som båda arbetat med utvecklingen av World of Warcraft. Samtliga är verksamma inom den växande internationella spelindustrin. 

Game On Mid Sweden är ett kluster av spelutvecklare som vill skapa förutsättningar för nya jobb, företag och utbildningar inom spelindustrin i Västernorrland. Bron Innovation som står bakom initiativet är en digital innovationshub som samlar över 90 privata och offentliga aktörer till samverkan för mer digital innovation.

 – Spelindustrin växer konstant i både omsättning och kapacitet. Jag är glad att NTI Gymnasiet i Sundsvall vill vara med och hjälpa oss att utveckla framtidens arbetskraft för spelbranschen, säger Patty Toledo, projektledare för Game ON på Bron Innovation. 

Nätverk för framtiden

– Vi ser fram emot att våra teknikelever ska få möta dem som driver och utvecklar spelbranschen, både internationellt och lokalt i Västernorrland. Nätverken och kunskapen som eleverna får under dagen kommer de ha glädje av i framtiden, säger representanter för NTI Gymnasiet i Sundsvall.

Evenemanget är gratis och alla spelintresserade är välkomna.

Fakta: NTI Gymnasiet Sundsvall

Gymnasieskolan har utbildningar  inom digital design, teknik, programmering och datorteknik genom det estetiska programmet, teknikprogrammet och el- och energiprogrammet. Skolan utbildar också gymnasieingenjörer på teknikprogrammet inom mjukvarudesign som ett fjärde påbyggnadsår.