×
 

Musikfestival avslutar läsåret på Pops Academy Örebro

Den 14 juni gick Popsfestivalen av stapeln på Pops Academy Karl Johan i Örebro. Det blev en oförglömlig dag fullspäckad med musik, sång, tävlingar och uppträdanden för och med elever och lärare på skolan.

– Detta är en glädjefest där vi tillsammans hyllar musiken i festivalyra. Ett fantastiskt sätt att avsluta läsåret som blir ett minne för livet för alla våra elever, säger Lena Boström, rektor på Pops Academy Karl Johan i Örebro. 

Karaoke, tårt-tävling och Just dance

Skolans 550 elever deltog i festivalen som startade med en traditionsenlig fotbollsmatch mellan skolans lärare och eleverna i årskurs nio. Därefter gick elever och lärare i ett gemensamt sambatåg tillbaka till skolan där aktiviteter och uppträdanden avlöste varandra vid skolans olika scener under resten av dagen. Dagens aktiviteter, som eleverna själva varit med och röstat fram, var bland annat karaoke, Just dance-tävling och tårtvisning. Lunch serverades givetvis i festivaltältet på skolgården. 

Masked singer “teacher edition”

Eftermiddagens höjdpunkt var skolans egen Masked singer “teacher edition”, en tävling där eleverna fick gissa vem som gömde sig bakom maskerna när lärarna uppträdde. Dagen avslutades med prisutdelning och tårtkalas för alla skolans elever. 

Om Pops Academys grundskolor

Pops Academy finns i Stockholm, Umeå och Örebro och tar emot elever från årskurs fyra till nio. Skolorna kombinerar kreativ verksamhet inom musik, sång och dans med akademisk kvalitet. Läs mer på skolornas hemsida: https://popsacademy.se/

Du kanske också är intresserad av