×
 

Möt Sarkis Broudian, yrkeslärare inom personbilsteknik

När Sarkis jobbade på bilverkstad hade han inte en tanke på läraryrket. Men när han en dag såg en annons som sökte yrkeslärare inom fordon frågade han sin svensklärare om råd och sökte jobbet.
Sarkis Broudian, yrkeslärare inom personbilsteknik på Praktiska Gymnasiet i Helsingborg.

Sarkis Broudian, yrkeslärare inom personbilsteknik på Praktiska Gymnasiet i Helsingborg

– Jag såg en annons där de sökte yrkeslärare men jag trodde inte att jag kunde bli lärare. Utanför arbetstid läste jag svenska och frågade min lärare om råd och om jag skulle skicka mitt CV. Det gjorde jag och blev sen kallad till anställningsintervju.  

 
För Sarkis är det viktigt att hålla eleverna motiverade så att de vill komma till skolan, utvecklas som människor och bli förberedda inför ett yrkesliv inom fordonsbranschen. Han tror att nyckeln är att hålla undervisningen så praktisk som möjligt. 

 
– De som valt ett yrkesprogram vill ofta jobba med händerna. Jag försöker jobba så mycket som möjligt i verkstaden för att hålla uppe deras motivation.  

 
I dag har han jobbat som yrkeslärare i sex år och berättar att stoltheten över eleverna är en känsla han aldrig känt förut. 

 
– Det är väldigt intressant att jobba med ungdomar och lära ut det jag själv lärt mig hela mitt liv. Jag hade en elev som inte ens kunde öppna motorhuven när han började. Nu är han 20 år, chef på Ford-verkstaden och bättre på att felsöka en personbil än vad jag är.  

 
och fortsätter,

  
– Den dagen han tog studenten grät jag, jag hade aldrig känt den känslan förut. Jag var så stolt! 

Du kanske också är intresserad av