×
 

Friskolan Lyftet i Gävle blir en del av AcadeMedia

Nu är det klart att Friskolan Lyftet i Gävle blir en del av AcadeMedia. Lyftet är en liten skola med cirka 190 elever och kommer att ingå i Vittra som sedan tidigare har 23 grundskolor.

-Det känns väldigt bra att ta klivet in i Vittra och AcadeMedia. Jag är stolt över den utveckling vi haft de senaste åren och ser fram emot att fortsätta den resan tillsammans med alla medarbetare. Med en stabil och långsiktig ägare som AcadeMedia får vi bra förutsättningar att skapa en ännu bättre verksamhet för våra barn och elever, säger Carlos Santis, rektor och tidigare ägare.

-Detta innebär också att jag framöver kommer kunna fokusera fullt ut på skolfrågor och min roll som rektor, säger han.

"Viktig för sitt närområde"

Utbildningsdirektör Anneli Wisén ser fram emot att välkomna skolans medarbetare, elever och vårdnadshavare till Vittra.

-Vi vet att Lyftet är viktig för sitt närområde och jag är imponerad av de senaste årens utvecklingsarbete på skolan. Vi delar synen på vad som kännetecknar en bra skola och det finns mycket som stämmer överens med hur vi jobbar inom Vittra. Det ska bli spännande att få vara en del av skolans fortsatta utveckling, säger hon.

Här och nu sker inga större förändringar, utöver att skolan nu formellt ingår i Vittra.

-AcadeMedia har gedigen erfarenhet av att integrera nya verksamheter, både stora och små. Det är ett arbete som kommer att ske successivt under året, tillsammans med skolans ledning och övriga medarbetare. Vi är alla angelägna om att detta ska bli riktigt bra, säger Anneli Wisén.