×
 

Förändringar i AcadeMedias koncernledning

Veronica Rörsgård, chef för den svenska förskoleverksamheten, lämnar AcadeMedia för ett nytt uppdrag utanför AcadeMedia. Veronica Rörsgård lämnade koncernledningen i samband med uppsägningen. Veronica Rörsgård skulle ha tillträtt som segmentschef för förskoleverksamheten den 1 juli 2022 och rekryteringsprocessen för denna tjänst är i gång. Efterträdare kommer att meddelas så snart den är klar. Kristofer Hammar, affärsutvecklingsdirektör och medlem i AcadeMedias koncernledning, har tillträtt som tf segmentschef. Veronica Rörsgårds sista dag blir den 1 september 2022.

- AcadeMedias svenska förskoleverksamhet har gjort en fin utvecklingsresa under Veronicas ledning, hon och hennes team har stärkt verksamhetens kvalitet och förtydligat erbjudandet, säger AcadeMedias VD Marcus Strömberg.

- Mina drygt fyra år på AcadeMedia och Pysslingen Förskolor har varit mycket givande och jag är tacksam över att tillsammans med fantastiska kollegor ha fått arbeta med att skapa de bästa förutsättningarna för barn, genom den utbildning som förskolan ger, säger Veronica Rörsgård.

Sara Lindberg, idag kvalitetschef på Pysslingen Förskolor, kommer att efterträda Veronica Rörsgård som chef den svenska förskoleverksamheten den första september 2022. Tjänsten ingår inte i koncernledningen.

Karl Sandlund tillträder som COO den 15e augusti 2022
Karl Sandlund tillträder, som tidigare meddelats, som COO på AcadeMedia efter sommaren. Hans startdatum är nu bestämt till den 15 augusti. Rollen är ny på AcadeMedia och ingår i koncernledningen.

För mer information, kontakta:
Hanna Clausén, IR-ansvarig
Telefon: +46 8 794 42 62
E-post: hanna.clausen@academedia.se

Om AcadeMedia
AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 18 100 medarbetare på våra drygt 680 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 188 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se