×
 

Fler än 200 har examinerats från AcadeMedias talangprogram 

I år fyller AcadeMedia Academy tio år och ett av de första ledarskapsprogrammen som startades var talangprogrammet. Sedan den första upplagan 2014 har fler än 220 medarbetare examinerats från programmet, vars syfte är att utveckla framtida ledare.

På bilden: Nyexaminerade deltagare från förra årets talangprogram, 2022.

–Utbildningssverige behöver skickliga ledare och hela idén med talangprogrammet är att fånga upp medarbetare som har potential och vilja att bli ledare i framtiden, och ge dem ett forum där de kan utveckla sitt ledarskap, säger Lisa Oldmark, HR-direktör på AcadeMedia. 

–Det är alltid lika roligt att se den resa som deltagarna gör, både individuellt och tillsammans. Talangprogrammet har varit en språngbräda till olika ledarroller för många medarbetare genom åren, säger hon. 

“Vågade söka en rektorstjänst” 

Michaela Trahn från Pysslingen Förskolor var en av deltagarna på det allra första talangprogrammet 2014. 

–Jag var förskollärare på den tiden, men vikarierade som biträdande rektor. För mig var talangprogrammet väldigt nyttigt, jag utvecklade mitt ledarskap och tack vare programmet vågade jag söka en rektorstjänst som jag också fick, berättar hon. 

–Efter talangprogrammet gick jag rektorsprogrammet och om jag ska jämföra dem så var talangprogrammet mer praktiskt och rektorsutbildningen mer teoretisk. De kombinerade varandra bra, säger Michaela Trahn, som idag jobbar som rektor inom Pysslingen Förskolor. 

“Den bästa utbildningen jag gått” 

Susanne Alkbrand är rektor på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Hon gick också det allra första talangprogrammet 2014. 

–Det är den bästa utbildningen jag någonsin gått. Jag fick med mig många nya perspektiv och ett mod att våga anta nya utmaningar. Jag minns särskilt en föreläsning med AcadeMedias kvalitetschef Ingela Gullberg som handlade om vikten av kvalitet i skolan. Hon sa att man ibland måste fatta tuffa beslut i skolan, men att man alltid ska komma ihåg att ens viktigaste uppdrag är att göra det som är bäst för eleverna. Det bär jag med mig, säger hon. 

När Susanne Alkbrand gick talangprogrammet jobbade hon som lärare, förstelärare och arbetslagsledare. Direkt efter programmet blev hon biträdande rektor och kort därefter rektor på NTI Gymnasiet Helsingborg.  

–Här har jag stannat sedan dess, jag har världens bästa jobb! Jag uppmanar verkligen alla som får chansen att gå talangprogrammet att ta den. Tveka inte, säger hon. 

Du kanske också är intresserad av