×
 

Drottning Blankas

elever för Musikhjälpen

Elever på Drottning Blankas 28 gymnasieskolor samlar gemensamt in pengar till förmån för Musikhjälpen 2022. Årets tema “En tryggare barndom på flykt från krig” engagerar cirka sju tusen elever på Drottning Blankas skolor i hela landet.

– Musikhjälpen har redan skapat ett enormt engagemang på våra skolor. Tanken är att insamlingen ska kopplas till elevernas utbildningar, så att de får chansen att göra gott samtidigt som de utvecklas, säger Sara Dahl, rektor för Drottning Blanka Halmstad.

Musikhjälpen startade 2008 som ett årligt insamlingsevenemang som livesänds i P3 och SvtPlay under en vecka. I år äger evenemanget rum på Kungstorget i Göteborg mellan den 12-18 december. Under veckan får Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson besök av människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig. Samtidigt bidrar publikens låtönskningar till insamlingen.

Klippning i Falkenberg och bokloppis i Halmstad

Frisörelever på Drottning Blanka i Falkenberg erbjuder klippning till allmänheten den 9:e och 16:e december mellan klockan 12-15. Den 13:e december arrangerar eleverna på Drottning Blanka Halmstad en bokloppis på skolan. Intäkter från samtliga evenemang går oavkortat till Musikhjälpen.

Mellan den 13 -16 december tar elever från fem gymnasieskolor plats på Kungstorget i Göteborg. Eleverna kommer bland annat att erbjuda ansiktsmålning, mätning av blodtryck, styling, tillverkning och försäljning av jultröjor och erbjudande att spela in en musikhälsning.

Maja DBGY Falkenberg

– Det är roligt att få vara med och göra skillnad på riktigt, säger Maja Mårtensson, elev på Drottning Blanka i Falkenberg. Här klipper hon Moa Carlsson. Fotograf: Malin Andersson.

Ökad trygghet för barn och unga i flyktingsituationer

Bidrag till Musikhjälpen 2022 kommer gå till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runt om i världen. Här kan alla som vill lämna ett bidrag till Musikhjälpen genom Drottning Blankas gemensamma evenemang:
https://bossan.musikhjalpen.se/drottning-blankas-verksamhetsomrade

För mer information, kontakta Sara Dahl, rektor för Drottning Blankas skolor i Falkenberg och Halmstad.

Om Drottning Blankas gymnasieskolor

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 28 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang.  Skolorna erbjuder en blandning av studieförberedande och yrkesinriktade program.

Du kanske också är intresserad av