×
 

Centrina Lindholmen och Centrina Kviberg blir en del av AcadeMedia 

Grundskolorna Centrina Lindholmen och Centrina Kviberg i Göteborg ingår sedan den 1 september i AcadeMedia.
Centrina

Centrina Lindholmen och Centrina Kviberg i Göteborg blev den 1 september en del av AcadeMedia.

Lotta Krus är chef för AcadeMedias grundskolor och integrerade förskolor. 

– Centrina består av två omtyckta skolor som kännetecknas av både trivsel och hög kompetens. Vi är mycket glada över förtroendet att få fortsätta utveckla skolorna tillsammans med våra andra grundskolor runt om i Sverige, säger Lotta Krus. 

Centrina Lindholmen grundades 2008 och Centrina Kviberg grundades 2012. Skolornas huvudman är Vindseglet AB och det är detta bolag som har förvärvats av AcadeMedia. Totalt arbetar cirka 55 medarbetare på skolorna som tillsammans har drygt 620 elever i årskurserna 6 - 9. 

– Det känns tryggt att lämna över verksamheten till AcadeMedia som präglas av stabilitet och som arbetar långsiktigt för att stärka kvaliteten inom svensk skola. Som en del av AcadeMedia kan våra skolor fortsätta att utvecklas och samtidigt bidra i ett nytt sammanhang, säger Petra Ahlebrand som tillsammans med Johan Fredriksson grundat Centrina Lindholmen och Centrina Kviberg.

Lotta Krus ser fram emot att få välkomna skolorna till AcadeMedia.

– Centrina blir en del av Noblaskolans grupp av grundskolor där de tillsammans arbetar med kollegialt lärande. Vår målsättning är att behålla och utveckla skolornas fina verksamhet i nära samarbete med grundare och medarbetare, säger Lotta Krus. 

Fakta om Vindseglet AB

Verksamheten omfattar grundskolorna Centrina Lindholmen och Centrina Kviberg med årskurserna 6 till 9. Totalt går det 312 elever på respektive skola som tillsammans har cirka 55 medarbetare.

Fakta om AcadeMedias grundskolor

AcadeMedia driver drygt 80 grundskolor varav 38 har integrerade förskolor. Skolorna har olika profiler och är verksamma under namnen Innovitaskolan, Noblaskolan, Montessori Mondial, Pops Academy, Vittra och Snitz. Totalt går det cirka 29 000 barn och elever på förskolorna och skolorna.  

 

Du kanske också är intresserad av