×
 

AcadeMedia inleder samarbete med Schoolido

– AcadeMedias mål är att vara ledande när det gäller kvalitet, attraktivitet, effektivitet och innovation. Ett av de viktigaste områdena framåt för att nå dessa mål är digitaliseringen. Med den här satsningen, och en rad andra initiativ, tar vi snabba kliv framåt, säger Martin Sandgren, vice VD på AcadeMedia.

I Schoolido finns i dagsläget elva kompletta skolämnen för årskurs 7-9. Samtliga ämnen följer skolans läroplan och är granskade och kvalitetssäkrade av bland annat lärare och lektorer. Med filmer, bilder, texter och fördjupningsuppgifter kan elever ta till sig av kunskap på sitt sätt och i forumet Schoolroom kan de samarbeta med varandra.

– Vi vill stödja Schoolido och deras utveckling då vi tror att det behövs fler bra digitala lärresurser. AcadeMedia vill ligga i framkant när det gäller att utnyttja digitaliseringens möjligheter och målet är givetvis bättre lärande och ökad måluppfyllelse för våra elever, säger Martin Sandgren.

Hanna Harge, en av Schoolidos grundare, ser fram emot att samarbeta med AcadeMedia.

– Det ger oss möjligheten att arbeta riktigt nära elever och lärare vilket gör att vi kan utveckla framtidens lärande tillsammans. Skolan ska vara en inkluderande plats med utrymme för olikheter. Schoolido gör det möjligt för fler att lära på sitt sätt och finns med genom hela lärprocessen, säger hon.

– I och med det här samarbetet får AcadeMedias elever, lärare och vårdnadshavare tillgång till allt innehåll och alla kurser, när de vill och var de vill. Vi ser fram emot att tillsammans med AcadeMedia leda utvecklingen mot en digital transformation av skolan, säger Hanna Harge.

AcadeMedia investerar tre miljoner kronor i Schoolido. Samarbetet innebär att AcadeMedia blir delägare i Schoolido, får tillgång till Schoolidos digitala läromedel och kommer att ha representation i bolagets styrelse och utvecklingsråd.

Schoolido är ett prisbelönt och snabbt växande startup-bolag inom ed-tech. Idag används tjänsten av 28 000 elever och lärare på 600 skolor. 2016 utsågs Schoolidos webb till årets bästa utbildningssajt av Internet World/IDG.

Företaget har åtta medarbetare och hade säljstart 2016.

Mer om Schoolido: www.schoolido.se

Alla som valt oss ska få de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential och vi ger garantier när det gäller utbildning, kvalitet, öppenhet och trygghet.

Vi är norra Europas största utbildningsföretag – vår storlek skapar trygghet och stabilitet.