×
 

AcadeMedia förvärvar Framtidsutveckling – expanderar inom söktjänster för utbildning 

AcadeMedia EdTech fortsätter att investera i söktjänster för utbildning och förvärvar samtliga aktier i Framtidsutveckling i Sverige AB. Här ingår framtid.se, gymnasieguiden.se, yhguiden.se, och fragasyv.se som skapar förutsättningar för unga vuxna och yrkesverksamma att göra väl underbyggda studie- och karriärval samt för utbildningsanordnare och arbetsgivare att nå ut till rätt målgrupper.
Framtidsutveckling utbud

Med förvärvet av Framtidsutveckling och med söktjänsten studier.se som ingår i AcadeMedia EdTech sedan 2021 skapas nu ett marknadsledande utbud av sök, jämförelsetjänster och nischade tidningar. De digitala tjänsterna har tillsammans över 9 miljoner besökare per år på den svenska marknaden, och Framtidsutveckling har byggt upp en unik organisk sökmotorpositionering de senaste 25 åren.

 – Jag är otroligt glad att vi genom förvärvet av Framtidsutveckling knyter till oss en så väletablerad verksamhet. Nu tar vi ett viktigt steg i vår tillväxtambition och jag ser fram emot vad vi kommer att kunna skapa tillsammans, säger Anders Haesert, utbildningsdirektör AcadeMedia Edtech.

Sökbara utbildningar som leder till jobb

Framtidsutveckling erbjuder företag, myndigheter, skolanordnare och organisationer att marknadsföra sina utbildningar och jobb. Här kan sökande se vilka yrken och branscher som behöver bredare rekryteringsunderlag i framtiden och vilka utbildningar som leder dit. Kanalerna samlat besöks varje månad av hundratusentals personer mellan 13 – 60 år. 

Kristoffer Jarefeldt, grundare och vd i Framtidsutveckling, har närmare 30 års erfarenhet av att arbeta med söktjänster för utbildning. Han fortsätter i en ledande roll och bildar ett gemensamt affärsområde tillsammans med Per Andersson, grundare av studier.se. Per Andersson blir chef för det nya affärsområdet.

– Det känns fantastiskt spännande att bli en del av AcadeMedia och de resurser som finns inom koncernen. Sveriges största utbildningsarrangör kombinerad med Framtidsutvecklings långa erfarenhet av söktjänster för utbildnings- och karriärval känns som en perfekt match! Tillsammans med studier.se blir vi nu marknadsledande, säger Kristoffer Jarefeldt.

Fakta:

Om Framtidsutveckling

Framtidsutveckling omsatte ca 7 miljoner kr 2021 och hade cirka 8 miljoner besökare på sina sajter gymnasieguiden.seyhguiden.seframtid.se samt fragasyv.se. Sedan 1993 skickar man även ut katalogen GymnasieGuiden till landets blivande gymnasieelever i cirka 120 000 exemplar. Framtidsutveckling erbjuder skolor, företag, organisationer och myndigheter att kommunicera budskap om studie- och yrkesval gentemot framtidens medarbetare.

Läs mer på framtidsutveckling.se

Om AcadeMedia EdTech

AcadeMedia EdTech skapar digitala utbildningstjänster i syfte att utveckla morgondagens lärande och skola. Digitala lösningar inom pedagogik, projektledning, söktjänster för utbildning och system utvecklas i egen regi och i samarbete med aktörer inom forskning och innovation. Målsättningen är att stärka elevernas förutsättningar att lyckas med sin utbildning.

Läs mer på academedia.se/edtech

Kontaktpersoner:

Anders Haesert, utbildningsdirektör AcadeMedia EdTech
Tel: 072 554 08 66
Epost: anders.haesert@academedia.se

Kristoffer Jarefeldt, vd Framtidsutveckling
Tel: 070 715 50 90
Epost: kristoffer@framtid.se

Du kanske också är intresserad av