×
 

AcadeMedia fortsätter att investera i Uppsala

AcadeMedia fortsätter att investera i moderna skollokaler för sina gymnasieskolor i Uppsala. I sommar ansluter Drottning Blankas Gymnasieskola till NTI Gymnasiet och ProCivitas som redan finns på campusområdet på Polacksbacken.
Campus Polacksbacken

NTI Gymnasiet, ProCivitas och Drottning Blanka Uppsala kommer alla att finnas på Campus Polacksbacken från nästa läsår.

Drottning Blankas gymnasieskola kommer att flytta från Bangårdsgatan till Lägerhyddsvägen 2 på Polacksbacken inför det nya läsåret. Innan skolan flyttar ska lokalerna anpassas efter skolans program och inriktningar. Det blir bland annat nya metodrum och klassrum för skolans utbildningar inom frisör, kriminologi och modedesign.  

– Flytten blir verkligen ett lyft för vår skola. Vi växer, därför behöver vi större och bättre lokaler. Jag är övertygad om att våra utbildningar, som är en blandning av kreativa, yrkesinriktade och teoretiska program, kommer att komplettera de andra gymnasieskolorna på campuset, säger Daniel Öberg som är rektor på Drottning Blanka Uppsala.

Fytten blir verkligen ett lyft för vår skola. Vi växer, därför behöver vi större och bättre lokaler.

Daniel Öberg, rektor DBGY Uppsala

De tre gymnasieskolorna har tillsammans en mängd olika program och inriktningar inom bland annat design, tech, naturvetenskap, ekonomi, samhällskunskap, vård- och omsorg, frisör och andra gymnasiala yrkesutbildningar. Skolorna bidrar tillsammans till en dynamisk och spännande skolmiljö för lärare och elever från hela regionen. 

Mathias Laveno är rektor för NTI Gymnasiet som redan finns i området: 

– Campus Polacksbacken är centrum för Uppsala universitets forskning och utveckling inom teknik och naturvetenskap. Det är en av anledningarna till att vi valde att flytta hit för två år sedan. Nu ser vi fram emot att även få välkomna Drottning Blankas elever och lärare till Polacksbacken, säger Mathias Laveno. 

Förutom Drottning Blanka och NTI Gymnasiet så finns sedan tidigare även ProCivitas på Polacksbacken. Skolan, som också är en del av AcadeMedia, har programmen ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap. 

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 28 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang.  Skolorna erbjuder en blandning av studieförberedande och yrkesinriktade program.

Du kanske också är intresserad av