×
 

8 000 förskolebarn i rörelse  

Nu på onsdag, den 29 september, är det dags för Pysslingen Förskolors årliga rörelsedag. “Hela Pysslingen rör på sig” är ett initiativ för att uppmärksamma vikten av fysisk aktivitet i tidig ålder.

Rörelsedagen arrangeras på internationella hjärtdagen och cirka 8000 barn kommer att delta. Varje förskola har sitt unika program som kan innehålla allt ifrån hinderbana i skogen till springlopp eller yoga i naturen. 

-Fysiska aktiviteter har visat sig ha positiva effekter på hjärnans funktioner och det är framför allt pulshöjande aktiviteter som har bäst effekt, säger Veronica Rörsgård, chef för Pysslingen Förskolor. 

Forskning visar att en genomsnittlig fyraåring är stillasittande hälften av sin vakna tid. Med rörelsedagen vill Pysslingen Förskolor väcka rörelseglädjen och skapa vanor som får effekt långt upp i åldern. 

-Om man etablerar vanor tidigt i livet formar det ens beteende i vuxen ålder. Många barn får mycket skärmtid och då är det viktigt att förskolan jobbar mer med den fysiska aktiviteten kopplat till välmående och inlärning, säger Veronica Rörsgård. 

Du kanske också är intresserad av