×
 

Ny kommunikationschef för AcadeMedias för- och grundskolesegment– Det känns värdefullt att få vara med och jobba med något som är så viktigt som skola och utbildning. På AcadeMedia får jag möjlighet att använda min kunskap och erfarenhet till att stödja förskolor och skolor i deras arbete med att skapa en bra framtid för barn och ungdomar, säger hon.

Amanda Koutra har många års erfarenhet av arbete med kommunikation, media och ledarskap. I rollen som marknads- och kommunikationschef för AcadeMedias för- och grundskolor kommer hon att vara övergripande ansvarig för all intern och extern kommunikation i segmentet. Frågor som rör digitalisering kommer att stå högt på agendan, och när det gäller just digital utveckling har Amanda varit med länge. Redan på 90-talet var hon med och lanserade en av de första webbsidorna i Sverige som sålde resor på nätet.

– Det var innovativt och banbrytande på den tiden men är idag en självklarhet. All kommunikation är ju i princip digital i någon form och det ska bli spännande att se hur jag kan bidra i AcadeMedias fortsatta arbete med frågor som rör digital utveckling, säger hon.

Hon kommer att leda segmentets marknads- och kommunikationsavdelning och sitta med i segmentets ledningsgrupp. Som ledare beskriver hon sig själv så här:

– För mig handlar bra ledarskap om att vara lyhörd, skicklig på att ge positiv feedback och att låta medarbetare växa och utvecklas. Det är också viktigt att tänka brett och att ta ansvar. För att skapa förtroende och tillit är ärlighet, transparens och tillgänglighet helt avgörande, säger hon.

– Nu ser jag verkligen fram emot att lära känna organisationen och alla nya kollegor, som drivs av att utveckla förskolan och skolan i Sverige, säger Amanda Koutra.

Inom AcadeMedia finns över 220 förskolor och grundskolor, med totalt runt 30 000 barn och elever. I Sverige ingår de i Pysslingen Förskolor, Pysslingen Skolor och Vittra.

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 12 500 medarbetare på våra drygt 550 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. 

Alla 140 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. 

Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.