×
 

Tidigare NTI-elever tävlar i Draknästet

Adrian Andersson startade sitt första företag när han studerade på NTI Gymnasiet i Sollentuna. Den 23 september tävlar han med sitt företag Meitner i SVT:s Draknästet.
Adrian Andersson, tidigare elev på NTI Gymnasiet Sollentuna

Adrian Andersson deltar i Draknästet med sitt företag Meitner som utvecklar en skolplattform.

– Något år efter studierna valde vi att ta oss ann en tuff marknad - för att ge skolorna ett verktyg som fungerar. Vi började då bygga på en heltäckande skolplattform, där ett system ska kunna samla och driva hela skolans kärna, berättar Adrian Andersson, vd och grundare av Meitner som grundades 2019. 

Plattformen som lanserades under höstterminen ska hantera allt från administration och närvarohantering till bedömning och kommunikation för skolorna.

Kollegor från NTI Gymnasiets skolor i Göteborg

Adrian deltar i Draknästet tillsammans med Arvid Niber och Mattis Abrahamsson som båda gått NTI Gymnasiet i Johanneberg respektive NTI Gymnasiet Kronhus i Göteborg. Efter studenten valde Arvid och Mattis att fortsätta sitt fjärde teknikår (TE4) på NTI Gymnasiet Johanneberg. Idag arbetar de tillsammans med Adrian på Meitner.

Draknästet visar upp driftiga entreprenörer

Draknästet är ett program där entreprenörer från hela Sverige presenterar sin affärsidé och söker riskkapital inför en grupp investerare. Programmet med Adrian Andersson visas i Svt den 23 september och kommer därefter att finnas på SVT Play under hösten.