×
 

Vittra International Rösjötorp nominerad till Årets hållbara grundskola    

På Hållbarhetsdagen den 11 november utser stiftelsen Håll Sverige Rent landets mest hållbara skolor i ett digitalt evenemang på Tekniska museet i Stockholm. Vittra International Rösjötorp i Sollentuna är en av fyra skolor som nominerats till priset Årets hållbara grundskola.

Elever på Vittra Rösjötorp engagerar sig för klimatet. Nu är skolan nominerad till Årets hållbara grundskola 2021 av stiftelsen Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent och Tekniska museet arrangerar det direktsända evenemanget som följs av mer än 10 000 barn och elever från sina klassrum. Evenemanget innehåller bland annat ​​en hållbarhetsshow, experiment och prisutdelningen till årets mest hållbara skolor. 

För- och grundskolan Vittra Rösjötorp International har länge arbetat med att engagera sina barn och elever i både samhällsfrågor och i ett hållbart förhållningssätt. Motivering till Vittra Rösjötorps nominering till Årets hållbara grundskola lyder: 

För skolans aktiva arbete för att engagera eleverna i stora samhällsfrågor genom praktiska projekt på lokal nivå. Elevengagemanget på skolan har inspirerat och uppmuntrat närsamhället att agera mer hållbart. Skolan deltar som en av hundra skolor i världen i den globala konferensen 'World Education Week' under oktober månad, där de tillsammans med övriga skolor diskuterar hållbart lärande globalt.

Vittra Rösjötorp är även medlem av Grön Flagg, ett lärandeprogram inom hållbar utveckling som stiftelsen Håll Sverige Rent driver. Programmet består av sex steg som tar skolorna från engagemang till handling i frågor om hållbarhet. 

– Jag är glad att våra elevers ihärdiga arbete kring hållbarhet uppmärksammas. Barnen har varit involverade i allt från att plocka skräp, återvinna, diskutera sätt att spara energi, haft kontakt med kommunen och lokala företag samt försökt påverka politiker, säger Lea Colner, rektor på Vittra Rösjötorp. 

Förutom Vittra Rösjötorp så är även Broholmskolan i Lidköping, Svandammsskolan i Nynäshamn, Stockholm International School och Apelgårdsskolan i Malmö nominerade till utmärkelsen Årets hållbara grundskola 2021. 

Mer information om Hållbarhetsdagens evenemang och årets hållbara skolor finns på: https://hsr.se/hallbarhetsdagen.