×
 

Stylist-SM 2023 arrangeras av Drottning Blanka i Norrköping

Fredagen den 28 april går Stylist-SM av stapeln i Lindens köpcentrum i Norrköping och allmänheten är varmt välkommen. Totalt tävlar 17 lag från gymnasieskolor över hela Sverige i hår, makeup och kläder. Årets final-tema är Bollywood och varje lag kommer visa upp en egen tolkning av Mumbais filmindustri.

Stylist-SM är en årlig tävling där gymnasieelever på hantverksprogrammet i årskurs 2 och 3 tävlar i kategorierna make-up, hår och kläder. Evenemanget är öppet för allmänheten och alla är välkomna att besöka och följa tävlingarna som i år arrangeras av Drottning Blankas gymnasieskola i Norrköping. 

– Vi ser verkligen fram emot att få välkomna finalister från hela Sverige till Norrköping. Det ska bli spännande att få se levernas tolkningar av temat Bollywood genom modekreationer tillsammans med kreativa håruppsättningar och makeup, säger Simone Acar, projektledare för Stylist-SM 2023 och stylistlärare på Drottning Blanka Norrköping. 

 Förutom en spektakulär show så kan besökarna också se fram emot inspirerande styling och trender, fina giveaways från samarbetspartners samt information om utbildningar inom branschen. 

– Vi kommer att bjuda på en show i mellanakterna för att göra dagen riktigt spektakulär, säger Linda Hederberg, projektledare Stylist-SM 2023 och lärare inom hantverksprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping.

Program för dagen 

13:30-13:45 – Konferencier inleder tävlingen och presenterar juryn

13:45-14:00 – Juryn kontrollerar tävlandes stationer och förberedelser

14:00-16:00 – Tävlingen pågår

16:00-16:45 – Fotografering av modeller och tävlanden samt underhållning för publik

17:00-17:45 – Visning av finalbidragen på scen

17:45-18:00 – Prisutdelning

I samarbete med LBS Kreativa Gymnasiet i Jönköping kommer eventet att livestreamas på stylistsm.se

Årets samarbetspartners 

Linden & Spiralen Köpcentrum, Smart Retail, MAC, Idun Minerals, FÄRG, Schwarzkopf Professional, Good hair day medverkar under evenemanget och sponsrar med priser. 

För mer information om Stylist-SM, kontakta Rebecca Norlin, rektor på Drottning Blanka Norrköping: rebecca.norlin@dbgy.se, 070-090 42 01. 

Om Drottning Blankas gymnasieskolor

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 28 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang.  Skolorna erbjuder en blandning av studieförberedande och yrkesinriktade program.

Du kanske också är intresserad av