×
 

Praktiska Falun flyttar till nyrenoverade lokaler

I sommar flyttar Praktiska gymnasiet till nyrenoverade lokaler på Myntgatan 6 i centrala Falun. Lokalerna har anpassats efter skolans yrkesutbildningar inom bland annat bygg, VVS, frisör och fordon.
Praktiska Falun

Entrén till Praktiska Gymnasiets nya lokaler på Myntgatan 6 i centrala Falun. Fotograf: Anna Åhlander.

– De nya skollokalerna är en viktig satsning på våra yrkeselever och lärare där vi bland annat får nyrenoverade klassrum, moderna verkstäder och ett nytt fint skolbibliotek, säger Linnea Fahlström som är rektor på Praktiska Falun. 

Tidigare var det en bygghandel i lokalerna som nu byggts om och anpassats för skolverksamhet. Satsningen ger skolan möjlighet att ta emot fler elever, men framför allt att erbjuda moderna utbildningar i lokaler anpassade efter yrkesutbildningar. 

– Det bästa med nya lokalerna är att vi får hela vår verksamhet med alla program under samma tak. Det är trevligare och bättre för sammanhållningen och för tryggheten på skolan, säger Linnea Fahlström. 

Frukost och lunch på skolan

Elevtorget mitt i skolan kommer bland annat fungera som matsal. Här kommer skolan även servera frukost, något som alla skolor inom Praktiska erbjuder sina elever. Enligt rektor Linnea är frukosten väldigt uppskattad och den bidrar samtidigt till högre närvaro och bättre fokus under lektionerna. 

Praktiska Falun startade 2005 och skolan har idag sex yrkesinriktade gymnasieprogram; bygg och anläggning, el och energi, fordon och transport, hantverk med inriktningen frisör, naturbruk samt VVS. 

Kommunikation viktigt för elever som pendlar

Idag har skolan 220 elever, i de nya lokalerna kommer det finnas plats för 250 elever. Över hälften av yrkesgymnasiets elever pendlar till skolan, därför har det varit viktigt att de nya skollokalerna ligger nära kommunikationer så att det blir enkelt för alla att ta sig till skolan. 

I mitten av juli kan skolan flytta in i de nya skollokalerna. Invigning av lokalerna sker den 19 september.

Skolan har följande yrkesinriktade gymnasieprogram: Bygg och anläggning, Fordon och transport, Hantverk med inriktning Frisör, Naturbruk samt VVS och fastighet. 

Du kanske också är intresserad av