×
 

Över 50 000 på världens största globala lärarkonferens

 4 Event är en världsomspännande livesänd konferens för lärare och alla andra som är intresserade av utbildningsfrågor. Initiativtagare är en grupp lärare från olika delar av världen, tillsammans med Vikas Pota, en av krafterna bakom Varkey Foundation och Esteban Bullrich, tidigare utbildningsminister i Argentina.

– Utbildning, och det sammanhang förskola och skola skapar, är mer än någonsin en bärande samhällsfunktion i hela världen. Det här är ett helt unikt tillfälle där lärare världen över kan dela med sig av sina erfarenheter, säger Frida Gustafsson Wennö, vd för TÄNK OM.

Det finns fyra teman på T4 Event:
– Teacher well-being (arbetsmiljö och hälsa)
– Teacher leadership (ledarskap)
– Teacher technology (teknik)
– Teacher collaboration (samarbete)

På konferensen deltar lärare från olika delar av världen, tillsammans med namnkunniga ledare från stora internationella utbildningsorganisationer. 

– Hela evenemanget går ut på att tänka framåt, tillsammans diskutera hur coronapandemin påverkat utbildning runt om i världen och vilka lärdomar vi dra. Det här är ett sätt att lära av och bidra till varandra. När lärare utvecklas, utvecklas på sikt hela samhällen, säger Frida Gustafsson Wennö.

Bland huvudtalarna finns nobelpristagaren Malalas pappa, Ziauddin Yousufzai som är lärare och medgrundare av The Malala Fund. Det medverkar även representanter från OECD, Världsbanken, Education International, UNESCO med flera. 

– Avslutningsvis hoppas jag att vi kan inspirera andra branscher att också komma samman och lära av varandra på det här sättet, säger Frida Gustafsson Wennö.

Fakta 

  • Konferensen livesänds på webben samtidigt runt om i världen. I Sverige är konferensen mellan kl. 14.00-19.00 svensk tid, lördagen den 30 maj. 
  • I dagsläget är det över 50 000 anmälda från över 70 länder.
  • Varkey Foundation är en global välgörenhetsfond som arbetar för att utveckla utbildning och förbättra global lärarskicklighet genom att utbilda lärare och rektorer i utvecklingsländer. 
  • TÄNK OM, som är en del av AcadeMedia, är den enda svenska samarbetspartnern till konferensen tillsammans med flera andra internationella aktörer.