×
 

Gruppen och jag - ny utbildning öppen för alla

Är du nyfiken på gruppers och individers utveckling? Då är AcadeMedia Academys nya utbildning Gruppen och jag något för dig. Utbildningen är digital och tillgänglig för alla som vill få en fördjupad förståelse för hur vi människor fungerar tillsammans.

Gruppen och jag består av fem korta filmer med fokus på områden som har betydelse för individers psykologiska trygghet och gruppers framgång.  

-Jag går bland annat igenom olika förmågor som är viktiga att jobba med, både på grupp- och individnivå. Det handlar till exempel om hur man i en grupp tillsammans definierar vad som är viktigt och hur vi kan lösa komplexa problem och utmaningar där vi är beroende av olika kompetenser, säger Maria Bivesjö, utvecklingsstrateg på AcadeMedia Academy. 

"Frågor som alla grupper behöver jobba med"

Utbildningen varvar teori och praktik och är en förlängning på Academys arbete med självledarskap, som många chefer i koncernen har jobbat med under en längre tid. 

-Självledarskap handlar om att undersöka och jobba med sina egna värderingar. Varför man gör det man gör och varför man tycker att vissa saker är viktiga. Helt enkelt skapa bra förutsättningar för sig själv och andra. Gruppen och jag krokar i det här och tillför ett tydligare grupperspektiv, säger Maria Bivesjö. 

-Självklart kan man ha nytta av den här utbildningen även om man inte har gått utbildningar i självledarskap, säger hon. Det här är frågor som alla grupper behöver jobba med i någon form och jag hoppas att vår nya utbildning kan ge en skjuts i rätt riktning.