×
 

Berit Olsson gör Karin Boyeskolan till en attraktiv arbetsplats– Jag är så otroligt rörd och tacksam för priset.

Temapriset “Attraktiv arbetsgivare” delas ut till en ledare som utmärkt sig extra mycket i arbetet med att skapa en attraktiv arbetsplats, där medarbetare kan växa och utvecklas tillsammans. Berit Olsson har under många år varit den stabila pelaren på Karin Boyeskolan och lett utvecklingen av verksamheten på ett sätt som gjort den attraktiv långt utanför kommunens gränser.

– Berit får andra att växa och utvecklas. Varje morgon finns hon tillgänglig på skolgården med ett leende som smittar av sig och sprider energi och glädje. Hon är en förebild och glädjespridare, berättar André Wallin, skolchef inom Pysslingen Skolor.

Hur blir man en attraktiv arbetsgivare?

– Jag tror att nyckeln till att skapa en attraktiv arbetsplats är att älska sitt jobb och det man gör. Att hjälpa varandra, aldrig ge upp och kämpa för varenda elev, varje dag.

Miljön på skolan är trygg och i sitt ledarskap kombinerar Berit Olsson nytänkande med en uthållighet som gör att verksamheten ständigt utvecklas. Hon är noga med att poängtera att priset inte bara är hennes utan även medarbetarnas.

–Jag ser vår organisation som en rektangel, snarare än en triangel. Vi är med och kämpar tillsammans – det gemensamma hantverket gör att vi når resultat. Om mina medarbetare trivs på jobbet, så gör också eleverna det, säger hon.

Varje år kan alla som arbetar inom någon av AcadeMedias verksamheter nominera ledare till ledarpriser. Priserna delas ut i olika kategorier och syftet är att uppmärksamma framgångsrikt ledarskap. Vi har identifierat att ledarskapet är avgörande för kvaliteten och utvecklingen i våra verksamheter, och genom att lyfta goda förebilder vill vi bidra till att rikta fokus mot betydelsen av ett bra ledarskap i svensk förskola, skola och vuxenutbildning.

Här kan du se vilka som vunnit AcadeMedias ledarpriser tidigare år.